17-åring knivhögg två – åtalas för mordförsök

Mordförsök Hässelby
En 17-årig man har åtalats misstänkt för mordförsök.
Två personer knivhöggs i oktober vid en busshållplats nära Åkermyntan.
Nu har en 17-årig pojke åtalats för mordförsök och grov misshandel.
– Det verkar vara något infall den här killen fick, att han skulle göra någonting sånt här, säger åklagare Anders Tordai.

Det var den 22 oktober, vid 04-tiden på morgonen, som de två männen attackerades vid en busshållplats på Lövstavägen i Hässelby. Båda männen fick motta flera knivhugg; den ena i både arm, bröst, rygg, mage och ena handen, och den andra i ena benet.

Var på väg hem

Männen har i förhör berättat hur de var på väg hem efter en fest, och promenerade på gångvägen längst Lövstavägen när den ena av dem blev påhoppad av en okänd person som attackerade honom med kniv.

– Jag tog tag i honom men han fortsatte hugga mig, berättar mannen.

Attacken ska ha avbrutits av den andra mannen som lyckades dra bort 17-åringen. Mannen knivhöggs då i låret.

Erkänner knivattacken

Dagen efter knivattacken berättade 17-åringen för en vän att han hade knivhuggit två män. Något motiv till attacken har inte framkommit under utredningen.

– Nej, det verkar vara något infall den här killen fick, att han skulle göra någonting sånt här, säger åklagare Anders Tordai.

Nu har han åtalats för mordförsök, alternativt grov misshandel, på den ena mannen och grov misshandel av den andra.

– Han erkänner att han har attackerat de här två männen, men han säger att han inte haft för avsikt att döda dem, säger Anders Tordai.

Vårdas på behandlingshem

17-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott, ett brott han erkänner. Han ska ha varit påverkad av bensodiazepimer vid tidpunkten för mordförsöket.

Den misstänkte mannen satt häktad i en vecka efter att han greps, men släpptes sedan ur häktet och vårdas nu på behandlinghem.

Mannens försvarare vill inte ge några kommentarer innan rättegången.