ANNONS

Knivhögg sin fru inför sina barn

Först högg han nästan ihjäl sin hustru.

Sedan stack den 45-åringen mannen kniven i sin egen mage.

Allt medan parets 4-årige son såg på.
ANNONS

Det gifta paret hade varit ifrån varandra i flera år när de tidigt i höstas återförenades igen i Sverige. Men svartsjukan och kontrollbehovet som funnits hos mannen förr om åren hade inte försvunnit. Bara några veckor efter att han flyttat in i lägenheten i Salem övergick svartsjukan i besinningslöst våld.

Mitt i natten anföll han sin fru och högg henne flera gånger med en kökskniv – ett av huggen trängde hela vägen in till hjärtat. Bara tur gjorde att hon inte dog av skadorna.

Efter anfallet mot sin hustru högg mannen sig själv i magen med kniven.

I samma rum låg parets då 4-årige son och sov. Sonen vaknade av attacken och har enligt tingsrättens dom vittnat om att pappan velat ”göra så att hon dör”.

I ett annat rum låg parets två andra barn, 13 och 15 år gamla, och sov. När den äldsta dottern vaknade ska pappan ha hotat att döda henne också. Då sprang hon tillbaka till sitt rum, låste in sig och ringde SOS-alarm.

Nu har pappan dömts i Södertälje tingsrätt för försök till mord på sin fru och för olaga hot mot sin dotter. Straffet blir fängelse i åtta år. Efter avtjänat straff ska mannen utvisas ur Sverige.

Själv hävdar mannen att allt skett i nödvärn, att det var hustrun som anföll först och högg honom i magen och att han sedan fått tag i kniven och huggit henne för att skydda sig själv.

Men det tror inte tingsrätten på. Mannens historia motbevisas enligt rätten av förhören med mamman och barnen samt den tekniska bevisningen.

Det långa straffet motiverar tingsrätten med att anfallet har skett mot en närstående, varit oprovocerat och skett inför barnen.

ANNONS

”Bara att lyssna till dotterns larmsamtal till 112 ger en uppfattning om hur fruktansvärd och traumatisk händelsen var för barnen”, står det i domen.

Dotterns larmsamtal till 112 ger en uppfattning om hur fruktansvärd och traumatisk händelsen var för barnen.Ur tingsrättens dom

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.