Knivhögg sin släkting och slog unga flickor – får fängelse

Mannen har dömts vid Nacka tingsrätt
Mannen har dömts till 1 år och 7 månader i fängelse.
En man har dömts till fängelse för att hemma ha knivhuggit sin släkting i bröstet. Han ska också ha slagit två unga flickor i ansiktet.

Det var i våras som mannen ska ha knivhuggit en nära släkting i deras gemensamma hem. Det hände efter en ”ordväxling”, enligt domen.

Han ska ha gjort flera utfall mot släktingen som fick skador bland annat i bröstkorgen. Den som blev knivhuggen ska i sin tur ha slagit mannen med en skiftnyckel.

Den nu dömda har visat ”sådan särskild hänsynslöshet och råhet att gärningen ska bedömas som grov misshandel”, enligt tingsrättens bedömning.

Förnekar brott

Mannen har förnekat grov misshandel. Han har dock medgett att han skadat släktingen men att det inte har skett ”uppsåtligen och under alla förhållanden i nödvärn”, enligt domen.

Mannen har även dömts för att samma månad ha misshandlat två unga Tyresöbor vid en skola i Tyresö. De brotten har begåtts oprovocerat mot unga flickor varav en har hållits fast av mannen samtidigt som han har slagit henne i ansiktet, står det i domen. Även den flickan blev slagen i ansiktet.

Tingsrätten har dömt mannen till fängelse i 1 år och 7 månader.

Senast onsdag kan domen överklagats. Det har inte gjorts än.