Knivmän både offer och förövare

Under natten till i torsdags hittades två knivskurna män i Rågsved.

Båda misstänks nu för mordförsök.

Strax efter klockan ett natten till torsdag fick polisen larm från en förbipasserande person som hade hittat en blödande man liggandes utomhus på Rågsvedsvägen. När polis kom dit konstaterade de att mannens skador tydde på att han hade blivit knivskuren.

Tio minuter senare hittade polisen ytterligare en man i en tunnel, i anslutning till Gökholmsbacken och Sköllerstagatan. Även han hade blivit knivskuren.

På den ena mannen hittade polisen ett tomt knivfodral. I närheten av en av männen hittades också en kniv.

Vad som har lett till knivskärningarna är för närvarande oklart.

– Vi kom till platsen och hittade två skadade män på två olika platser. Exakt vad som har hänt vet vi inte i nuläget. Vi är intresserade av eventuella iakttagelser, vittnen, som kan ha sett vad som har hänt säger Niklas Stark på Farstapolisen.

Platsen spärrades av och polisen genomförde en teknisk undersökning. Man har även hållit förhör och knackat dörr i området.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Båda männen är både misstänkta och målsäganden.

– Båda personerna är anhållna, var och en för sig, misstänkta för försök till mord, säger Albin Näverberg på polisens länskommunikationscentral.

En av männen är känd av polisen sedan tidigare.

Männen är 32 och 48 år gamla. Den man som hittades först fick allvarliga skador medan den andre skadades lindrigt.

Båda personerna är anhållna misstänkta för försök till mord.

sommarjobbare pimpade miljöstugan i Rågsved

Rågsved 50 personer fanns på plats vid invigningen av en stor mosaik gjord av åtta sommarjobbande ungdomar. Mosaiken tog tre veckor att göra och sitter på miljöstugan vid vändplanen i Rågsved.

– Vi samlade ihop kakel och porslin av de boende. Bit för bit har vi sedan skapat en vägg som handlar om återvinning, miljö och hållbar framtid, säger Helen Rydberg på Remakebolaget.

Mosaiken är betald av Familjebostäder.