ANNONS

Knivmördade nära släkting i Jordbro – åtalas

"Vi hörde skrik", sade grannar till Mitt i efter knivmordet.
Den 60-årige mannen knivhöggs till döds sent på kvällen den 21 augusti.
Mannen i 60-årsåldern hittades död vid en parkbänk i bostadsområdet i södra Jordbro.
Den 60-årige mannen knivhöggs till döds på kvällen den 21 augusti.
Den 27-årige man som i augusti 2017 knivhögg en närstående till döds i ett bostadsområde i södra Jordbro har nu åtalats. Åklagaren har inte hittat något motiv, och menar att det är "lite av ett mysterium" att mannen gjorde det han gjorde.
ANNONS

Det var natten mellan den 21 och 22 augusti som den 27-årige mannen enligt åklagaren högg ihjäl en nära släkting med kniv ute på en gräsyta mitt i bostadskvarteren mellan Jordbro parklek och Södra Jordbrovägen.

Mannen greps och har suttit häktad ända sedan mordnatten. Han nekar till brott.

Värre knivskador än vad som först redovisades kom fram efter obduktionen av mannen, vilket har stärkt mordmisstankarna mot den närstående 27-åringen.

Han dömdes så sent som för ett år sedan i tingsrätten för bland annat misshandel, narkotikabrott och brott mot förbudslagen om knivar och farliga föremål.

Och har tidigare dömts för bland annat grov stöld och rån.

ANNONS

Åkte buss tillsammans

Knivdådet skedde efter att de två tagit bussen tillsammans till Jordbro.

– Jag gör nog bedömningen att gärningen utförts under ett längre händelseförlopp, men det är en av sakerna som kommer visa sig i vittnesförhören, säger åklagare Marcus Ekman.

Ett antal vittnen ska ha sett delar av händelseförloppet, och ett vittne hade kontakt med både 60-åringen och 27-åringen tidigare på dagen.

Motivet oklart

– Vi kan inte bevisa någon motivbild, och vet inte vad som utlöst allt. Det finns uppgifter från den mordåtalade om att de blivit ovänner, men det är lite av ett mysterium att han sedan agerar som han gör.

En mamma i 30-årsåldern, som bor högst upp i ett av husen intill platsen där dådet skedde, pratade med Mitt i efter knivmordet:

– Man hörde höga skrik. Vi såg hur poliser rätt snabbt var på plats. Det verkade som att de letade efter kniven som använts, säger hon.

Mordrättegången hålls den 14, 15 och 19 februari  i Södertörns tingsrätt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.