ANNONS

Ännu ingen frihetsberövad för knivskärning

Här vid Bankomaten rånades och knivskars en man i helgen.
Här vid Bankomaten rånades och knivskars en man i helgen.
En man i 30-åldern blev tidigt på söndagsmorgonen rånad och knivskuren i Kärrtorp i södra Stockholm. Ännu har ingen frihetsberövats för händelsen.
ANNONS

Det var vid halvfem-tiden på söndagsmorgonen som mannen hotades och tvingades att ta ut pengar från en bankomat på torget i Kärrtorp. När de maskerade rånarna fått kontanterna knivskar de mannen i ryggen. På måndagen har fortfarande ingen person frihetsberövats uppger Daniel Edlund, gruppchef vid avdelningen för grova brott i polisområde syd, Stockholm.

Angående antalet gärningsmän vill polisen i nuläget inte ge någon mer detaljerad information än att det rör sig om flera än en.

– Det är fortfarande tidigt i utredningen och så här första dygnet är det svårt att gå ut med mer information än den här.

Gärningsmämnen försvann från platsen med ett tunnelbanetåg. Med hjälp av vittnen och bilder från övervakningskameror hoppas polisen kunna spåra rånarna.

Har ni fått in vittnesmål eller tittat på övervakningsbilderna?

– Jag vill inte säga någonting annat om det än att utredning pågår och att vi jobbar för att få fram mer information.

Tillståndet för den knivskurne mannen var på söndagen allvarligt men inte livshotande. Händelsen utreds som rån samt försök till mord.

– Den rubriceringen kvarstår och den är satt  utifrån tillvägagångssättet, vi har bedömt gärningen i det här fallet som försök till mord, men långt ifrån alla knviskärningar rubriceras på det sättet.

 Vad vet du om mannens tillstånd i dag?

ANNONS

– Jag kommer att få vet mer om hans tillstånd under eftermiddagen, säger Daniel Edlund på avdelningen för grova brott, polisområde Syd.