ANNONS

Död man i Knivsta misstänks ha mördats i Nacka

Mord ska ha skett i Nacka, kropp dumpad i Knivsta
Åtta greps, fem anhölls och tre sitter nu häktade misstänkta för inblandning. Men åklagaren utesluter inte att det blir fler gripanden.
En man som hittades död på en gräsmatta i Knivsta kommun i lördags ska enligt källor till SVT ha blivit mördad i en fastighet i Saltsjö-Boo.
Mordoffret var utländsk medborgare och enligt SVT:s uppgifter är en man med utomeuropeiskt medborgarskap misstänkt för mordet och efterlyst.
ANNONS

Den illa tilltygade kroppen som hittades av en hundägare i lördags i det lilla samhället Knivsta var först svår att identifiera.

Senare under helgen greps totalt åtta personer, flera av dem i Gävle. I tisdags häktades tre av dem, en kvinna och två män som alla är i 20-årsåldern, för brott mot griftefriden.

Kroppen tros ha dumpats i Knivsta

Kvinnan är även misstänkt för skyddande av brottsling, de två männen för grovt skyddande av brottsling.

Kvinnan är tidigare ostraffad medan de båda männen förekommer flitigt i polisens belastningsregister, bland annat för flera fall av misshandel.

Tre olika polisområden är nu inblandade i utredningen och enligt källor till SVT ska mordoffret, som var i 20-årsåldern, alltså ha mördats i Saltsjö-Boo. Därefter ska kroppen ha dumpats i Knvista.

Kan bli fler gripanden

Mordutredningen har också flyttats från Gävle till Söderorts åklagarkammare.

– Brottet har skett i vårt upptagningsområde och därför flyttas ärendet hit, säger kammaråklagare Tomas Malmenby, som har tagit över ärendet, till SVT.

Han utesluter inte att det blir fler gripanden, men han vill inte kommentera uppgiften om att mordet ska ha skett i Nacka.

ANNONS