ANNONS

Här knyter Vibeke, 73, fast sig i trädet

Vibeke Boucchette tog med sig handarbetet för att ha något att göra under protesten.
Vibeke Boucchette tog med sig handarbetet för att ha något att göra under protesten.
Först togs gångtunneln vid Danvikshem bort. Nu fälls träd. Då protesterar 73-åriga Vibeke Bouchette - genom att knyta fast sig i trädet.
– Jag är ganska nöjd över att jag kom på det, säger hon.
ANNONS

Den branta backen till Östra Finnbodavägen har länge vållat problem och gett upphov till irritation för boende som har svårt att ta sig till och från buss 53.

Onsdagens trädfällning i området fick bägaren att rinna över för Finnbodabon Vibeke Bouchette. Precis när maskinerna började brumma fick hon ett infall.

– Jag tänkte för mig själv att ”Vibeke, nu ska du knyta fast dig själv vid trädet”.

”Fiffigt av mig”

Sagt och gjort. Vid lunchtid tog 73-åriga Vibeke Bouchette med sig sin hund och ett handarbete och kedjade fast sig vid ett av träden intill parkeringsplatsen vid Östra Finnbodavägen.

Vibeke, 73, blev arg och bestämde sig för att binda fast sig vid ett träd vid Danvikshem. Hennes hund heter Rocky. Foto: Åsa Sommarström.

– De som jobbade sa till mig att flytta på mig för att jag satt innanför deras staket. Då sa jag till dem att flytta på staketet istället så att jag kunde sitta kvar. Det var fiffigt av mig tycker jag, säger hon.

Efter en stund blev hon vän med trädfällarna.

– Allt var lugnt och fint, säger hon.

ANNONS

Kräver hiss till och från backen

I drygt tre timmar satt hon fastbunden vid trädet i kylan. På så sätt hoppas hon kunna förhindra att träden sågas ner, men också förbättra tillgängligheten för de boende.

– Vi vill ha en hiss så att vi kan ta oss upp och ner där vi bor. I slutändan så får man faktisk se oss som gamla människor som man får ta hänsyn till. Tillgängligheten är vår rättighet, säger hon.

”Kommer fortsätta tills politikerna lyssnar”

När Mitt i Nacka besökte Danvikshem hösten 2015 var de som bodde i seniorhuset kritiska till att en gångpassage i huset hade stängts av, en gångpassage som gjorde det smidigt för de som bor i huset att ta sig till och från bussen.

Istället hänvisades de till den 450 meter långa och branta backen.

 – När vi inte kan ta oss härifrån så måste vi åtminstone ha något fint, som naturen, att titta på. Det får de inte ta bort, säger Vibeke Bouchette.

Kommer du att fortsätta protestera?

– Ja, ända tills politikerna och bostadsbolagen lyssnar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.