ANNONS

Knytnävsslag under träning blir rättssak

Under en fotbollsträning i Tyresö fick en ung kille ett knytnävsslag i huvudet av en lagkamrat.

Företrädare för Tyresöklubben tycker att allt borde ha klarats upp internt, men pojkens föräldrar polisanmälde händelsen - som nu lett till åtal.
ANNONS

Om en spelare slår en annan spelare under en träning, är det då rätt att polisanmäla? Pojkens föräldrar tyckte det, till skillnad från företrädare för idrottsklubben som avrådde föräldrarna från att vända sig till polisen.

– Det finns en tyst överenskommelse inom lagsporten att händelser som man inte tycker ska leda till polisanmälan, att man hanterar dem internt. Vi ville gå till botten med händelsen med tillfällig avstängning och samtal mellan parterna, säger en företrädare för klubben.

Kenny Bungss, kommunpolis i Tyresö, är av en annan uppfattning. Han rekommenderar alla klubbar att ha en tydlig handlingsplan för vad man ska göra i liknande situationer – detta för att det inte ska råda något tvivel om hur man bör agera.

– Är det uppsåtligt våld, eller om man misstänker att det handlar om uppsåtligt våld, ska man polisanmäla och gärna i föreningens namn. På så vis vet både spelare och ledare vad som gäller och då behöver inte de här diskussionerna uppstå, säger han.

Händelsen då Tyresöpojken fick ett slag i huvudet inträffade i oktober. I början av januari kom åtalet och huvudförhandling hålls på tisdag. Klubbens företrädare menar att det tagit alldeles för lång tid.

– Det är olyckligt. Barnen har ju släppt det där och tränar tillsammans igen. Med tiden har de kommit fram till att det är okej, säger företrädaren.

För Nacka tingsrätt blir det en svår uppgift att ta reda på om knytnävsslaget var uppsåtligt eller inte. Vittnen är tränare och lagkamrater, och en del menar att slaget delades ut till följd av eller som en del av en het matchsituation.

– Det här är extremt tråkigt, särskilt för killarna, säger företrädaren för klubben.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.