ANNONS

Max-fans köade vid invigningen – rusning in

Invigning av MAX nya restaurang i Täby Centrum 2019. Hela styrelsen på plats förutom pappa Curt.
Kommunalrådet Hans Ahlgren (L) klipper ihop med Max styrelse bandet. Ägarbröderna Richard och Christoffer Bergfors står bredvid.
Max-fans köade när hamburgerjätten öppnade ny restaurang i Täby Centrum.
– Pirret i magen och euforin försvinner inte, säger Richard Bergfors, koncernchef, inför invigningen av familjens 142:a burgarhak.
ANNONS

I dag är Max Sveriges nästa största hamburgerkedja, men de finns även utomlands. Etableringen i Täby Centrum blir kedjans 142:a snabbmatsrestaurang.

Richard Bergfors, vid invingningen av nya Maxrestaurangen i Täby Centrum 2019.

”Pirret i magen och euforin försvinner inte”, säger Richard Bergfors inför invigningen av den nya restaurangen i Täby. 

Max bredvid Burger King

Max nya restaurang ligger alldeles intill konkurrenten Burger King.

Richard Bergfors, som är koncernchef, fotograferar kön av Maxfans som väntar på att restaurangen ska öppna. Han har sett fram emot det här ögonblicket länge.

– Det är fantastiskt kul. Det är alltid roligt att öppna nya restauranger och inte minst här i Täby Centrum där vi har saknat en restaurang. Båda våra amerikanska konkurrenter är här och vi vill ta upp kampen, säger Richard Bergfors med en blinkning även till Mc Donalds.

Väntat i 15 år på läget

Familjen Bergfors som äger Max Burgers har siktat på att etablera sig i Täby Centrum i många år.

– Det har vi hållit på med i kanske femton år att försöka få till ett bra läge i Täby Centrum, säger Richard Bergfors, som tillägger att de kräsna och noga vid etableringar.

När Täbys kommunalråd Hans Ahlgren (L) tillsammans med ett stor gäng klipper det röda bandet vid invigningen står bröderna Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef, bredvid och hejar på. 

ANNONS

Hela styrelsen på plats

Det är ovanligt många som trängs entrétrappan vid bandklippningen. Tack vare att det är styrelsemöte i familjeföretaget Mag Burgers samma eftermiddag passade hela styrelsen (förutom pappa Curt som fått förhinder) att vara med vid invigningen. Det är inte vanligt att vara riktigt så många, enligt Richard Bergfors. 

– Det är nog första gången i modern tid.

Restaurangchef Beatrice Malmborg vid invingningen av nya Maxrestaurangen i Täby Centrum 2019.

Täbybon Beatrice Malmborg är ny restaurangchef på nya Max i Täby Centrum.

Täbytjej är restaurangchef

Täbybon Beatrice Malmborg, som är ny restaurangchef, var lite orolig för att ingen skulle komma. Nu är hon lättad när hon ser gäster vid många av borden.

Hur känns det?

– Hur kul som helst och jättenervöst, säger Beatrice Malmborg, som tidigare jobbar på Max i Roslags Näsby.

Kommunalrådet: Ökar attraktionskraften

Kommunalrådet Hans Ahlgren var imponerad över att de unga som köade verkar ha ”en personlig relation till varumärket Max”. Han sa i sitt invigningstal att Max etablering höjer Täby Centrums attraktionskraft.

– Öppningen av Täby deli är ett sätt att expandera och utveckla centret. Max är också en bra etablering här. Täby Centrum är i sig ett viktigt varumärke för Täby kommun, säger Hans Ahlgren.

ANNONS