Köer och kaos vid ersättningsbussar

Fullsatta bussar och köer i väntan på nästa. Ersättningstrafiken mellan Sätra och Skärholmen orsakar irritation. En viseringsvärd vittnar om kaos och arga resenärer.

Tunnelbanans röda linje är avstängd mellan Sätra och Skärholmen till och med den 5 augusti på grund av arbeten med Förbifarten.

När Lokaltidningen Mitt i besöker Sätra torg är busskön lång.

Alla bussar som går mot Skärholmen är fullsatta.

Mohammed Aina ärväg med sin familj till Skärholmens centrum, dit de brukar åka en gång i veckan för att handla.

Nu har resan blivit jobbigare.

– Det går okej, men tunnelbanan är mycket bättre. Det är speciellt svårt för oss som har barnvagn, ibland måste vi vänta på nästa buss för att vi inte får plats. Men det är bättre än ingenting, säger han.

En biljettviseringsvärd som Mitt i har pratat med säger att resenärerna periodvis får vänta länge på bussarna.

– Det går i vågor. På morgonen är det kaos i Skärholmen och på eftermiddagen, när folk ska hem från jobbet, är det kaos här i Sätra, säger hon.

Hon och hennes kollega kontrollerar biljetterna för dem som går på bussen.

– Alla är arga. Vi får SL-kort upptryckta i ansiktet. Eller inte alla, men många är irriterade för att det tar extra tid, säger hon.

Christer Hoffmann på SL:s presstjänst känner till problemet, men säger att det är svårt att göra någonting åt.

– Vissa avgångar med tunnelbanan har haft fler resenärer än vad vi har räknat med och då blir det kö. I vardagsrusningen har vi sju bussar. Om vi skulle sätta in ännu fler bussar skulle det bilda bilköer och påverka övrig busstrafik, säger han.