ANNONS

Morgonkollen: Kökaos vid Södertälje i flera veckor till

Mycket långa köer på E4:an, mordhot mot politiker och britter som vill bli svenskar. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Det är fortfarande trafikkaos på E4:an vid Södertälje efter helgens lastbilsolycka. Just nu är köerna mycket långa att ta sig förbi söderut kan ta flera timmar. Trafikverket bedömer att det tar upp till två veckor innan Södertäljebron kan öppnas igen.

För Radio Stockholm berättar en anonym politiker att han blivit misshandlad och mordhotad efter att ha tagit ställning i frågan om modulhus för flyktingar. Både politiker och tjänstemän vittnar om ett hårdare debattklimat och om att vakter har fått hyras in när det hållits informationsmöten lokalt.

I går klubbade kommunfullmäktige i Stockholm igenom nya parkeringsregler, som bland annat innebär avgifter för handikappstillstånden. Syftet är att få slut på fusket med tillstånden.

Efter Brexit har antalet britter som ansöker om svenskt medborgarskap mer än femdubblats. Det rapporterar The Local. Antalet steg i förra veckan från runt 20 i snitt till hela 129.

Det ska bli en mulen förmiddag och sedan uppsprickande väder på eftermiddagen med temperaturer på drygt 20 grader enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.