ANNONS

Så ska kollektivtrafiken i Täby och Danderyd förbättras

Insändarskribenten vill inte att busslinjerna i södra Haninge förändras.
Nya bussfiler ska göra det smidigare att åka kollektivt i Danderyd och Täby.
Nya bussfiler, dubbelspår på Roslagsbanan och smidigare bytespunkter. Det blir verklighet när trafikverket genomför en ny satsning i kollektivtrafiken.
ANNONS

När trafikverket satsar för att förbättra kollektivtrafiken planeras det för att bygga en bussfil hela vägen mellan Danderyds sjukhus och Arninge, i bägge riktningarna.

Detta görs för att öka kapaciteten i kollektivtrafiken och förbättra trafiksäkerheten för alla trafikanter.

Flera nya busshållplatser ska installeras. Bland annat en hållplats som ska ligga vid Danderyds gymnasium på E18.

– Trafikverket ska utveckla transportsystemet på ett hållbart sätt och kollektivtrafik har en given plats i en hållbar region. Genom en gemensam kraftsamling för kollektivtrafiken i Täby och Danderyd gör vi det enklare att välja att resa kollektivt, avslutar Helena Sundberg.

Nya Arninge station

Först ut i satsningen är dock bygget av Arninge station. Detta görs i samarbete med SL och Täby kommun och ska knyta samman transportsätten buss, tåg, cykel och bil.

– Den växande regionala stadskärnan behöver tillgång till hållbara resor och smidiga bytespunkter runt om i staden, säger Helena Sundberg som är regional direktör på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Bygget av E18 Arninge station påbörjas under hösten och beräknas vara klart i slutet av 2021.

– Täby satsar stort på ökad framkomlighet och med Arninge station får vi en viktig bytespunkt för boende och verksamma i området och ett nav för hela nordöstra Stockholm. Här kan resenärer ställa bilen, byta till Roslagsbanan eller buss. Med den pågående dubbelspårsutbyggnaden för Roslagsbanan och förbättrade busslinjer kommer det att bli enkelt ta sig till och från Arninge-Ullna, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby.

Flera förändringar föreslås i Danderyds busstrafik

ANNONS