ANNONS

Få kom till idrottshallarna

Plats över på Karbyskolan.
Plats över på Karbyskolan.
Högst 20 personer sökte sig till idrottshallarna i Kårsta- och Karbyskolorna sedan kommunen öppnat dem för stormdrabbade.
– Kanske var det ingen större efterfrågan, säger säkerhetssamordnare Fredrik Sandell.
ANNONS

Det var i torsdags som Vallentuna kommun beslöt att hålla öppet i skolornas idrottshallar för att de som fortfarande var strömlösa efter Alfrida skulle kunna komma dit.

Men tillströmningen var liten.

– Det var max tio personer i respektive hall. Och det var inte någon som använde lokalerna för övernattning. Det var toalett och dusch och möjligen någon som laddade elektronik.

Varför tror du?

– Kanske var det ingen större efterfrågan. Kanske var de som skulle kunna använda det inte informerade. 

Vad drar ni för lärdomar?

– Ja, en är att det vore bra om systemet förbereddes bättre. Men vi kommer alltid vara sårbara mot vädrets makter. Det kostar hiskeliga resurser att öka beredskapen. Frågan är om någon är intresserad av det. Men jag tänker att vi ska förbättra några rutiner för kommunikation. De som jobbat har gjort ett fantastiskt jobb. Ellevio skötte sig riktigt bra, är mitt intryck.

ANNONS

Idrottshallarna var öppna natten mellan torsdag och fredag.

– Vi stängde klockan 19 på fredagen, säger Fredrik Sandell. De som besökte hallarna var där på torsdagkvällen. Det var kanske inte så stimulerande för de väktare som fanns där över natten och senare. Men vi informerade om att det fanns fortsatt tillgång till dusch och omklädningsrum på Vallentuna IP och Karby idrottshall. På fredagen fanns också bastu på Gustav Vasaskolan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.