ANNONS

Nu kommer Dramaten till Botkyrka

Dramaten flyttar in i Hangaren Subtopia.
Dramaten flyttar in i Hangaren Subtopia.
Dramaten kommer till Botkyrka i sommar. Det är med anledning av Ingmar Bergmans 100 års-jubileum som två kortpjäser sätts upp på Subtopia i Alby. "Det är sensationellt roligt", säger Kerstin Fagervall, samordnare på Subtopia, i ett pressutskick.
ANNONS

I år skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år. Detta väljer Dramaten, hans hemmascen, att uppmärksamma på olika sätt under året – bland annat genom att sätta upp föreställningar i Botkyrka.

Det är den nederländske regissören Ivo van Hove som sätter upp två kortpjäser i Hangaren Subtopia i Alby.

Den ena är en version av den klassiska pjäsen ”Persona” från 1966, som handlar om en skådespelerska som försöker balansera föräldraskap med skådespelarkarriären.

Den andra, ”Efter repetitionen” från 1984, handlar om en regissör som börjar förväxla sin yrkesroll med det verkliga livet.

”En väl bevarad hemlighet”

Kerstin Fagervall, samordnare på Subtopia, säger i ett pressutskick att det är ”sensationellt roligt” att Dramaten kommer till Alby.

”Hangaren Subtopia är lite av en väl bevarad hemlighet. De som känner till oss vet vilka otroliga möjligheter som finns och hur väl relationen mellan scen och publik fungerar.”

Föreställningarna äger rum 31 augusti och 1 september.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.