ANNONS

Kommer du att använda rastgården?

<b>Vili, Helsingfors, Finland:</b>  – Jag är bara här i Vällingby för att hälsa på min mattes man. Hit åker jag bara några gånger per år, så jag tror inte att det blir aktuellt att gå till hundrastgården.
<b>Vili, Helsingfors, Finland:</b> – Jag är bara här i Vällingby för att hälsa på min mattes man. Hit åker jag bara några gånger per år, så jag tror inte att det blir aktuellt att gå till hundrastgården.
&lt;b&gt;Basse, 10 år, Vällingby:&lt;/b&gt;  – Nej det kommer jag inte, jag gillar att springa fritt! Jag har varit gatuhund i Spanien och jag har inte vant mig vid koppel. Och så är jag inte så intresserad av andra hundar, jag tyr mig mest till min matte Sandra.
<b>Basse, 10 år, Vällingby:</b> – Nej det kommer jag inte, jag gillar att springa fritt! Jag har varit gatuhund i Spanien och jag har inte vant mig vid koppel. Och så är jag inte så intresserad av andra hundar, jag tyr mig mest till min matte Sandra.
&lt;b&gt;Romeo, 13 år, Vällingby:&lt;/b&gt;  – Gud ja, det finns ju redan en vid Ängbyplan men jag är så pass gammal nu att jag inte orkar gå ända dit. Det är roligt att leka med andra hundar och jag kommer överens med de flesta. Men mastiffer eller pitbulls är lite läskiga!
<b>Romeo, 13 år, Vällingby:</b> – Gud ja, det finns ju redan en vid Ängbyplan men jag är så pass gammal nu att jag inte orkar gå ända dit. Det är roligt att leka med andra hundar och jag kommer överens med de flesta. Men mastiffer eller pitbulls är lite läskiga!
&lt;b&gt;Scilla, 10 år, Vinsta:&lt;/b&gt;  – Jag vill ju helst springa fritt, men jag har en känsla av att min husse skulle tycka att det var bekvämt med en hundrastgård, så jag får väl vänja mig...
<b>Scilla, 10 år, Vinsta:</b> – Jag vill ju helst springa fritt, men jag har en känsla av att min husse skulle tycka att det var bekvämt med en hundrastgård, så jag får väl vänja mig...
&lt;b&gt;Lady, 8 år, Vinsta:&lt;/b&gt;  – Absolut inte! Jag är bara intresserad av att leka med min sambo Lufsen och att spåra vilda djur i skogarna, det tycker jag är roligt. Och så har jag hört att någon bet en annan hund i en sådan där hundrastgård en gång.
<b>Lady, 8 år, Vinsta:</b> – Absolut inte! Jag är bara intresserad av att leka med min sambo Lufsen och att spåra vilda djur i skogarna, det tycker jag är roligt. Och så har jag hört att någon bet en annan hund i en sådan där hundrastgård en gång.
&lt;b&gt;Lufsen, 8 år, Vinsta:&lt;/b&gt;  – Nej, men jag tycker att det är bra att det finns hundrastgårdar för de som gillar det. Själv är jag precis som Lady inte så intresserad av andra hundar utan vill mest springa i skogen.
<b>Lufsen, 8 år, Vinsta:</b> – Nej, men jag tycker att det är bra att det finns hundrastgårdar för de som gillar det. Själv är jag precis som Lady inte så intresserad av andra hundar utan vill mest springa i skogen.
&lt;b&gt;Cirpa, 9 år, Grimsta:&lt;/b&gt;  – Ja, absolut, det är ju jättehärligt att vara lös. Men jag kommer nog mest hålla koll när min syrra leker, henne måste jag alltid kolla så att hon inte skadar sig eller råkar illa ut. Ni som har småsyskon vet hur det är!
<b>Cirpa, 9 år, Grimsta:</b> – Ja, absolut, det är ju jättehärligt att vara lös. Men jag kommer nog mest hålla koll när min syrra leker, henne måste jag alltid kolla så att hon inte skadar sig eller råkar illa ut. Ni som har småsyskon vet hur det är!
&lt;b&gt;Mika, 4 år, Grimsta:&lt;/b&gt;  – Ja! Jag bara älskar att springa lös och leka med andra hundar, jag är väldigt social och har mycket energi. Så det kommer jag absolut att göra.
<b>Mika, 4 år, Grimsta:</b> – Ja! Jag bara älskar att springa lös och leka med andra hundar, jag är väldigt social och har mycket energi. Så det kommer jag absolut att göra.
&lt;b&gt;Flamma, 2 år, Blackeberg:&lt;/b&gt;  – Jag tycker att det är jättebra att det blir en hundrastgård, den kommer att bli välanvänd. Jag själv kommer nog bara lufsa dit någon gång ibland, jag har så mycket annat att stå i eftersom jag tränar och tävlar.
<b>Flamma, 2 år, Blackeberg:</b> – Jag tycker att det är jättebra att det blir en hundrastgård, den kommer att bli välanvänd. Jag själv kommer nog bara lufsa dit någon gång ibland, jag har så mycket annat att stå i eftersom jag tränar och tävlar.
Efter hundägares långdragna kamp för en hundrastgård och många medborgarförslag får Hässelby-Vällingbys hundar äntligen en egen inhägnad i Grimsta naturreservat.

Det ingår i stadsdelsförvaltningens verksamhetsplan för 2016.

Exakt var och när är ännu inte helt klart, men troligt är att det blir någonstans på Grimstafältet, som redan är ett hundrastområde.

I ett nytt förslag till parkplan konstaterar dessutom stadsdelsförvaltningen att även de övriga hundrastområdena i Nälsta, Melonparken och Fornkullen skulle kunna vara lämpliga platser för hundrastgårdar i framtiden. Också Lövsta-Kyrkhamn pekas ut som en möjlig placering.

Vi frågade huvudpersonerna själva, hundarna, om de kommer att använda hundrastgården.

Och med lite hjälp från matte eller husse blev svaret lite mer utförligt än ett voff!
ANNONS

14.45