Nu kommer eleverna in i öns skolpolitik

Lidingö elevfullmäktige.
Skolpolitikern Amelie Tarschys Ingre mötte elever från Lidingös skolor.
40 elever deltog i fredags i Lidingö stads elevfullmäktige. Tanken är att de ska ta fram förslag som skolpolitikerna kan arbeta med och att de ska få praktisk övning i demokrati.
– Jättekul! Imponerande att se hur de disciplinerat lyssnade till varandra, säger Amelie Tarschys Ingre, (L) skolpolitiker.

Finns också där poddar finns.


Ett 40-elever från Lidingös grundskolor och gymnasiet samlades i fredags i stadshuset till ett så kallat elevfullmäktige. Tanken är att öns elevfullmäktige senare ska lyfta frågor som som kommer att diskuteras av politikerna i Lidingö stads utbildningsnämnd.

Det var väldigt roligt att träffa alla engagerade elever.

Amelie Tarschys Ingre (L)

– Det var väldigt roligt att träffa alla engagerade elever i elevfullmäktige och besvara deras frågor som handlade om allt från skolmat, säkra skolvägar till integration och miljö, säger Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande utbildningsnämnden som deltog på mötet.

Praktisk övning i demokrati

Det var stor åldersmässig spridning på eleverna som deltog, från femman till årskurs tre på gymnasiet. Förutom att komma med konkreta förslag om skolan på Lidingö ska elevfullmäktige tjäna som en praktisk demokratiövning för eleverna.

–  Det var imponerande att se hur eleverna från mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet utbytte erfarenheter och åsikter och disciplinerat lyssnade till varandra. En bra förberedelse för att delta i det demokratiska arbetet, avslutar Amelie.