Då kommer Engelska skolan till Vallentuna

Så här är det tänkt att den nya skolan vid Åbygläntan ska se ut.
Så här är det tänkt att den nya skolan vid Åbygläntan ska se ut.
Internationella engelska skolans intåg i Vallentuna närmar sig nu med stormsteg. I fredags meddelade kommunen att ett avtal är klart mellan Engelska skolan och företaget som ska bygga den nya 6–9-skolan vid Åbygläntan. Redan hösten 2020 är det tänkt att eleverna ska få bekanta sig med den nya bildningsbyggnaden.

Mitt i har tidigare berättat om friskolekoncernen Internationella engelska skolans planer på att etablera sig i Vallentuna.

I en så kallad avsiktsförklaring som tecknades med kommunen i augusti 2018 framgick att Engelska skolan skulle få köpa mark vid Åbygläntan och där bygga en skola för årskurs 6-9 med plats för 380 elever då den är fullt utbyggd – förutsatt att Skolverket godkände planerna.

– Det står många elever från Vallentuna i vår kö och det är därför det är intressant för oss. Vi tror också att de skulle uppskatta att få kortare restid, sa Jonathan Howell, marknadschef och medieansvarig på Engelska skolan till Mitt i då.

Skolan planerar att öppna höstterminen 2020

I fredags stod det klart att nästa steg har tagits. Internationella engelska skolan har tecknat ett avtal med företaget Nystads som kommer att bygga och förvalta skolan.

Detta meddelar Vallentuna kommun i ett pressmeddelande. När kommunstyrelsen sammanträder den 27 maj kommer politikerna att fatta beslut i den här frågan.

– Majoriteten har för avsikt att fatta beslut om en etablering av Internationella Engelska skolan i Vallentuna från och med läsåret 2020/21. Vi kommer då att kunna erbjuda ett större urval av attraktiva skolor i kommunen, vilket vi ser som mycket positivt, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande.