Så kommer Täbys hippaste lägenhetshus se ut

Så ser köken ut i de nya lägenheterna, och det är köparen som får välja färg på luckorna.
Så ser köken ut i de nya lägenheterna, och det är köparen som får välja färg på luckorna.
Alla lägenheterna har en balkong, en del inglasade.
Alla lägenheterna har en balkong, en del inglasade.
Så kan badrummet se ut.
Så kan badrummet se ut.
2019 kommer dörrarna slå upp för Täbys nya lägenhetshus "Unum". Alla bostäder blir ettor och är utformade för att passa en yngre målgrupp. Ett av dragplåstren är en 400 kvadratmeter takterass med utegym och kök.

I Roslags-Näsby kommer man under 2019 slå upp dörrarna till 148 nya studiolägenheter. Under maj kommer lägenheterna att börja säljas och suget efter bostäderna är redan högt – omkring 2600 spekulanter har vädrat intresse. Projektet heter ”Unum”, vilket är latin för en, och det är precis hur många som ska bo i varje lägenhet.

– Lägenheterna är väldigt yteffektiva, det är studiolägenheter men de har samma funktion som en tvåa. De har antingen en solalkov eller sovloft, vilket innebär att man får plats med en soffgrupp, matbord och ett stort kök, säger Tobias Lewandowski, projektledare på Tobin Properties.

400 kvm takterass

Då alla lägenheterna är mindre lägenheter har man satsat på gemensamma utrymmen, däribland en 400 kvm stor takterass med utegym och ett stort kök.

– Balkongerna är på sju kvadratmeter, och vill man inte vara ensam kan man hänga på takterassen eller i vårt ”second living room”. De passar också bra om man skulle vilja bjuda hem flera gäster på middag, säger Tobias Lewandowski.

UNUM Roslags Näsby

Takterrassen på Roslags-Näsbys nya lägenhetshus. Illustration: White Arkitekter

Huset är ritat av White Arkitekter som också ritat Yasuragi och Clarion Hotell och utemiljöerna är formgivna av landskapsarkitekten Johan Paju som även skapat takterrassen på Urban Deli på Sveavägen.

Unga karriärister

Eftersom lägenheterna är riktade till unga personer har man samarbetat med en lokal bank i Täby för att hjälpa potentiella köpare som inte har råd med hela kontantinsatsen.

– Vi tror att det kommer flytta in unga människor som kanske är i början av sin karriär. Vi vill ha så flexibla lägenheter som möjligt och därför har vi väldigt generösa uthyrningsregler om man vill bo utomlands ett år, eller om företag vill köpa lägenheter och hyra ut.

Det utlovas också en cykelpool, där man som boende kommer att kunna välja en rad olika cyklar beroende på var man ska cykla. Huset beräknas ta omkring ett år att bygga och inflyttning sker i början av 2019.