ANNONS

”Det kommer jättemycket folk”

Attila Timar vid pizzaugnen.
Attila Timar vid pizzaugnen.
Han la ner verksamheten i fyra år. Men nu är Attila Timar tillbaka på Kårsta del Sol och orten har fått tillbaka sitt vattenhål.
Med nya utskänkningstillstånd kommer gästerna strömmande.
ANNONS

För fyra år sedan fick Attila Timar, som äger och driver krogen tillsammans med sin fru Katarina och dotter Natalie, plocka ner skylten. Roslagsbanan stannade inte längre i Kårsta eftersom det gjordes arbeten på spåret.

– Det gick ersättningsbussar i stället och det tog 50 minuter till Vallentuna, med tåg tar det 20 minuter. Så folk slutade komma hit från Vallentuna. Det tog för lång tid för dem. Omsättningen sjönk med 70 procent. Då var det bäst att stänga.

Fullständiga rättigheter

Men nu är tåget tillbaka och i oktober öppnade krogen så smått igen, från början mest med enklare rätter som pizza, sallader och kebab. Och i januari fick de tillbaka sina utskänkningstillstånd. Nu har Kårsta del Sol hunnit ha öppet två helger med fullständiga rättigheter.

– Vi har haft jättemycket folk, det är helt galet. Den första helgen hade åtta personer som fick vänta på bord. Och nu i fredags var det väldigt mycket igen. Lördagen var det lite mindre i kassan och söndagen ännu lite mindre. Men tillståndet betyder mycket, innan det kom hade vi ganska lite gäster.

Plankstek

Med vin och öl blir menyn lite mer omfattande.

– Vi serverar plankor, pepparstek och filet oscar. Och vi har förrätter och efterrätter också.

Möjligen är plankor med bearnaisesås inte rätter som skulle premieras av innerstans krogrecensenter. Möjligen ligger Kårsta del Sol steget efter med att erbjuda även vegetarisk mat. Attila Timar kommer att erbjuda quorn på planka men säger att det annars inte är så stor idé att köpa in vegetariska råvaror.

Vi är inte särskilt veganska här.

ANNONS

Attila Timar

– Vi är inte särskilt veganska här. Vi kan inte lagerhålla sådant när det bara kommer in en vegan någon gång om året. 

Hur det än är med den saken har Kårsta fått en mötesplats igen. Det gläder Kårstabon Staffan Hassius, som varit stark engagerad i krogen

– Nu finns det ett vattenhål i Kårsta. Förr hade vi bensinmack, affär och kiosk men de har försvunnit. Kårsta del Sol är en plats som folk kan samlas på. Det här gör att det blir en nystart. Det är märkligt att alkoholtillstånd kan locka människor så, säger han.

Luncher

Både han och Attila Timar hoppas att kundunderlaget kan växa om Kårsta gör det.

– Jag hoppas att de börjar bygga Kårsta Park. Om det kommer hit en massa byggarbetare, då kanske vi kan ha luncher också, säger Attila Timar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.