ANNONS

Här kommer en minister på besök, Vaxholm

Äldreminister Lena Hallengren besökte Vaxholm under veckan.
Äldreminister Lena Hallengren besökte Vaxholm under veckan.
Lena Hallengren deltog i en träffpunkt för äldre.
Lena Hallengren deltog i en träffpunkt för äldre.
Äldreminister Lena Hallengren besökte under onsdagen Vaxholm för att delta i en träffpunkt för äldre.
– Det värdefullaste är att möta människor, säger hon.
ANNONS

Under onsdagen besökte äldreminister Lena Hallengren Vaxholm. Syftet med besöket var att delta i en träffpunkt för äldre.

På plats fanns personer från kommunen för att berätta om arbetet med hemtjänst och äldreomsorg. Även representanter från PRO, SPF, föreningen Väntjänsten och organisationen Silviasyster deltog.

– Det handlar ju inte bara äldreomsorg utan om frågor om att bli äldre, säger Lena Hallengren, och upplever att besöket var mycket givande för samtliga inblandade.

– Det är väldigt intressant att höra om hur man organiserar olika verksamheter och bygger upp fungerande strukturer för att ge vård och omsorg, men det värdefullaste är att möta människor. Det är ju faktiskt de som ska beskriva vad de tycker är kvalité – både i äldreomsorgen och livet som äldre.

Kände inte till dödsolycka

Sent förra året uppmärksammades en händelse på äldreboendet Borgmästargården där en man avled efter att ha fallit ut ur ett fönster.

Innan fallet ska mannen ha löpt amok i sitt hem, och efter händelsen riktades stark kritik mot företaget som ansvarar över boendet. Bemanningsbristerna i äldrevården blev återigen en het fråga.

Denna specifika händelse är dock inget som Lena Hallengren känner till.

– Jag känner inte till den här händelsen, men rent allmänt är det ju oerhört viktigt att det finns bemanning och personal med kompetens. Man ska känna sig trygg oavsett var man bor och hur gammal man är.

Vidare vill hon inte uttala sig om situationen på Vaxholms äldreboenden.

ANNONS

– Regeringen har ju fördelat resurser, och 2 miljarder har varit direkt riktade till bemanningen av äldreomsorgen. Hur Vaxholm har använt de pengarna har jag inte hunnit följa upp.