ANNONS

Kommer Rönninge centrum heta Rönninge Sjöstad i framtiden? Så tror fem Salembor

Rönninge centrum som det ser ut i dag. I den rödmarkerade ytan kommer de första nya husen att byggas.
Rönninge centrum som det ser ut i dag. I den rödmarkerade ytan kommer de första nya husen att byggas.
Bengt Gustafsson, Rönninge:  – Nej, det tror jag inte. Jag och frun skrattade åt det när vi fick höra det. Det är lite hysteri kring sjöstadsnamn. Det här är väl ingen sjöstad. Vi trodde först det handlade om ett nytt område på andra sidan Flaten.
Bengt Gustafsson, Rönninge: – Nej, det tror jag inte. Jag och frun skrattade åt det när vi fick höra det. Det är lite hysteri kring sjöstadsnamn. Det här är väl ingen sjöstad. Vi trodde först det handlade om ett nytt område på andra sidan Flaten.
Helena Mardini, Södertälje:  – Ja, det tror jag. Jag har jobbat på Rönnige torg i fyra somrar och tycker det är jättebra och fint namn. Det påminner om Glasberga sjöstad i Södertälje som blivit jättepopulärt, men där är det villor.
Helena Mardini, Södertälje: – Ja, det tror jag. Jag har jobbat på Rönnige torg i fyra somrar och tycker det är jättebra och fint namn. Det påminner om Glasberga sjöstad i Södertälje som blivit jättepopulärt, men där är det villor.
Veronica Johansson, Salem:  – Nej, det tror jag inte. Själva namnet är fint tycker jag men lite för långt för att folk ska börja använda det.
Veronica Johansson, Salem: – Nej, det tror jag inte. Själva namnet är fint tycker jag men lite för långt för att folk ska börja använda det.
Stefan Weidensjö med Lucas, Söderby:  – Ja, det tror jag kanske. Mest för att det är ett säljande namn med som låter lite exklusivt och visar att det är sjönära. Det är ju poppis att kalla saker sjöstäder nu. Det har en positiv klang.
Stefan Weidensjö med Lucas, Söderby: – Ja, det tror jag kanske. Mest för att det är ett säljande namn med som låter lite exklusivt och visar att det är sjönära. Det är ju poppis att kalla saker sjöstäder nu. Det har en positiv klang.
Elisabeth Jacobs, Rönninge:  – Nej, det är tveksamt. Själva ordet låter bra i sig, men det känns tillgjort och som att kopplingen till platsen är för liten för att det ska bli kvar.
Elisabeth Jacobs, Rönninge: – Nej, det är tveksamt. Själva ordet låter bra i sig, men det känns tillgjort och som att kopplingen till platsen är för liten för att det ska bli kvar.
De nya bostäderna som ska byggas i centrala Rönninge lanseras under namnet Rönninge sjöstad. Vi kollade med några Salembor vad tänker om namnet och om det står sig med tiden eller försvinner. Byggbolaget Småa AB som säljer in området som Rönninge Sjöstad menar att deras avsikt inte är att döpa om Rönninge centrum.

– Det är ett projektnamn med kärnvärden som kan locka även nya invånare till kommunen, skriver Småas Beatrice Lundblad i ett mejl till Mitt i Botkyrka Salem.
ANNONS

Klockan 16.00-17.20 den 15 juni

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.