”Vi kommer ha samma söktryck som vanligt”

Blackebergs gymnasium
Blackebergs gymnasium profilerar sig som en av Stockholms populäraste skolor.
Snart är gymnasievalet 2018 avgjort. Blackebergs gymnasium profilerar sig som "En av Stockholms populäraste skolor".
– Elever söker sig hit på grund av skolans höga intagningspoäng och kompetenta lärare, säger rektor Magnus Silfverstople.

Torsdagen den 15 februari är sista dagen att söka till gymnasiet. Drygt 109 000 niondeklassare i Sverige ska välja program och några av dessa kommer välja Blackebergs gymnasium i Bromma. Skolan har över 1200 elever fördelade på fyra program.

Skolan profilerar sig som ”En av Stockholms populäraste gymnasieskolor”. På skolans naturvetenskapliga program med inriktning natur har man 128 platser och förra året hade man hela 189 stycken reserver. Rektorn räknar med samma söktryck i år.

– Vi kommer ha samma söktryck som vanligt. Elever söker sig hit på grund av skolans goda rykte, höga intagningspoäng och kompetenta lärare, säger rektor Magnus Silfverstople.

Förra året var Blackebergs gymnasium den gymnasieskola med högst intagningspoäng på naturprogrammet av alla kommunala skolor i Stockholm, 320 poäng.

För att trivas på Blackebergs gymnasium ska man bland annat vara studiemotiverad och ha en schysst människosyn menar Silfverstople.

– Om man ska trivas här måste man vilja plugga och vara studiemotiverad. De flesta som söker sig hit har som mål om att plugga vidare på universitet eller högskolan. Man ska också tycka att det ska vara ordning och reda i klassrummet. Det är också viktigt att man har en schysst människosyn gillar mångfald.