ASAP Rocky omhäktas – får sitta inlåst en vecka till

ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic var besviken efter att rapstjärnan omhäktats
ASAP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic var besviken efter beskedet om omhäktning.
Tingsrätten har beslutat att ASAP Rocky fortsatt får sitta häktad. Åklagaren får nu ytterligare en vecka på sig att få i hop åtalet mot rapstjärnan angående misshandel.
Även den nedslagne mannen misstänks nu för brott, uppger TT.

Det amerikanske rapstjärnan ASAP Rocky kommer fortsatt sitta häktad knappt en vecka till.

Det beslutade Stockholms tingsrätt på fredagen efter att åklagaren begärt förlängd åtalstid i fallet där artisten misstänks för misshandel på en man i centrala Stockholm den 5 juli.

Risken för avvikelse för stor

Tingsrätten bedömer att risken att ASAP Rocky avviker från landet är för stor för att han ska släppas på fri fot. Han får nu sitta fortsatt inlåst till den 25 juli som är åklagarens nya datum för att väcka åtal.

– Det var väntat, men det är orättvist att min klient sitter häktad, sade ASAP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic, direkt efter beslutet.

ASAP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic på presskonferens efter beslutet om omhäktning

ASAP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic på presskonferens efter beslutet om omhäktning. Foto: Jonas Sylvén-Möller.

Nytt är även att målsägaren – alltså den nedslagne mannen – nu även misstänks för brott. Det skriver TT som varit i kontakt med mannens advokat.

Enligt advokaten rör det sig om misshandel alternativt ringa misshandel, men rubriceringen är inte helt fastställd ännu.

Följdes av många

Ett stort pressuppbåd hade samlats utanför Stockholms tingsrätt för att följa häktningsförhandlingarna och kanske få sig en glimt av ASAP Rocky.

ASAP Rocky i Stockholms tingsrätt för häktningsförhandlingar

Journalisterna utanför rättssalen. Foto: Jonas Sylven-Möller

Men strax innan förhandlingarna skulle börja klockan 13 beslutades att förhandlingarna skulle hållas bakom stängda dörrar.

Reportrarna fick snällt kliva ut ur rättssalen, men Mitt i:s utsände kunde se hur ASAP Rocky redan satt inne i salen i klädd kriminalvårdens gröna kläder.