Så ska Täby kommun pynta inför julen

Ljusgirlanger, betande renar och en enorm ljusnalle ska försätta Täbyborna i stämmning.
Ljusgirlanger, betande renar och en enorm ljusnalle ska försätta Täbyborna i stämmning.
Det är inte bara Täbyborna som snart ska packa upp pyntet inför julen. Även kommun är i färd med att försätta Täby i rätt stämning, med bland annat en ljusnalle och betande ljusrenar.

Än så länge har Sverige inte drabbats av någon vidare snösmocka och i Täby ligger marken bar. Men julen står inför dörren och förberedelserna inför årets julpynt ligger i startgroparna. I år kommer kommunen att spendera runt 50 000 kronor.

– Vi kommer att ha våra traditionella ljusgranar vid Näsbyparks Centrum, Midgårdsparken i Kyrkbyn, i rondellen vid Vikingavägen/Kyrkvägen, Roslags Näsby och i de underjordiska rondellerna, säger Poa Hellqvist på Täby kommun.

Renarna har fått tillökning

Som vanligt kommer Täbys gångstråk Biblioteksgången få lysande girlanger, men de klot som hängt där tidigare kommer inte upp i år då de inte fungerat så bra. Och på Täby Torg kommer den stora ljusnallen att flytta in.

Den stora ljusnallen på Täby torg. Foto: Täby kommun

– Sen har våra betande hjortar fått tillökning vid Åkerbyparken, säger Poa Hellqvist.

Foto: Everled Lightning AB

De betande renarna ska bli fler.

Kommunen har sedan tidigare haft ett uttalat mål om att försöka sprida ut julpyntet så att alla Täbybor ska få ta del av stämningen. Utöver ljusgranarna kommer även andra granar att kläs i ljusslingor – däribland Rösjörondellen och Plattorget. Längs med Göran Elgfelts gata kommer man också att placera ljusklot i urnor.

– Det tycker vi är ett bra läge eftersom det är många som bor och rör sig där och kanske inte har en egen trädgård att pynta.

Planen inför nästa år är att investera 250 000 kronor till ny julgransbelysning.