ANNONS

Täby kommun får toppbetyg för sin ekonomi

Täby kommunhus. Täby kommun får hård kritik för stelbenta riktlinjer vad gäller dödssjuka ALS-patienten Anders Scheef, 68,
Täby kommun har haft det högsta kreditbetyget sedan 2008.
Enligt en rapport från ett kreditvärderingsinstitut får Täby kommun för tolfte året i rad betyget AAA, för sin välskötta och stark ekonomi.

ANNONS

Kreditbetyg är en bedömning av ett företags, kommuns eller lands betalningsförmåga och finansiella risk, det vill säga kreditvärdighet. Täby kommun har haft det höga kreditbetyget sedan 2008.

– Täby är en välskött och effektiv kommun där varje skattekrona gör största möjliga nytta. Vi har hög kostnadskontroll och äventyrar inte Täbybornas pengar i olika politiska prestigeprojekt som går att hitta i många andra kommuner, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Finns det något som kommunen kan bli bättre på? 

– Givetvis går det alltid att bli bättre. Täby kan utveckla både effektivitet och kvalitet ännu mer. Vi arbetar exempelvis med att pressa kostnaderna på de nya kommunala lokaler som ska byggas. 

Standard & Poor’s framhåller även i sin rapport att Täby kommun har goda förutsättningar att behålla sin starka ekonomi med hög likviditet framöver.