Kommunalråd gläds åt hamburgerkedjan

Max blir första kedjan att servera hamburgare på ön. Ett glädjande besked enligt kommunalrådet Paul Lindquist (M) som hoppas på fler arbetstillfällen för unga.

Det stod mellan Max, McDonalds och Burger King om att få öppna på Lidingö. Och som Lidingö Tidning berättade i fredags fastnade kommunen för Max förslag. Kedjan var även den som la det högsta budet för marken, 8,5 miljoner.

Det kan dröja mellan ett och tre år innan Max kan öppna, beroende på hur snabbt det går med beslut om bland annat detaljplan.

– Den gamla motorgården är väl lämpad för den här verksamheten med tanke på tillgänglighet, trafikflöden och avståndet till kringliggande bostadsområden, säger kommunalråd Paul Lindquist (M) i ett pressmeddelande.

–Jag tycker att det är glädjande att det genom etableringen skapas arbetstillfällen för framför allt ungdomar på ön, samtidigt som restaurangen erbjuder en attraktiv och alkoholfri miljö.

Max har länge velat etablera sig på Lidingö och det finns även ett rent nostalgiskt skäl. På 1960-talet arbetade Max grundare extra på Prestogrillen. Där fick han inspiration till sitt koncept som han senare startade i Gällivare.

– Det är extra roligt att öppna en restaurang där idén en gång föddes, berättade Richard Bergfors, vd för Max, för LT i fredags.

Men på Prestogrillen tar man konkurrensen med ro.

– De är välkomna, konkurrens gör att man blir bättre. Jag är inte orolig, för vi gör så fin mat och vi gör ändå inte samma sorts mat, säger personalchef Yasin Cifci.

Att Max grundare fick inspirationen från Prestogrillen tycker Yasin Cifci är kul.

– Då borde han tacka Prestogrillen för att det har gått så bra, säger han.