ANNONS

Kommunalråd kidnappas i ny roman

Lotta Holmgren
Lotta Holmgren
Utgivningen har Lotta Holmgren delvis bekostat själv: "Säljer jag hundra så går jag ihop".
Utgivningen har Lotta Holmgren delvis bekostat själv: "Säljer jag hundra så går jag ihop".
En dag försvinner kommunalrådet i den fiktiva Roslagsorten "Lillängen". Det är lite av handlingen i en ny roman av M-politikern Lotta Holmgren i Österåker.
ANNONS

Kommunalrådet Maria von Thatcher och entreprenören och partiledaren Varg Melon är några av personerna i ”Kommunalrådet som försvann”, en spänningsroman som utspelar sig i påhittade staden Lillängen ”mellan Österåker och Vaxholm”.

En kidnappning är ramberättelsen, men man får också följa hur det var att växa upp som ung tjej under den sexuella revolutionen på 1960-talet.

– Jag har använt karaktärsdrag från människor jag träffat genom livet. Men alla likheter med verkliga personer är en ren tillfällighet, bedyrar Lotta Holmgren, till vardags företagsrådgivare i Österåkers kommun.

Delvis självupplevt

Romanen är hennes första, och utgivningen har hon delvis bekostat själv. Tidigare har hon bland annat skrivit kåserier, men för ett par år sedan gick hon ned i arbetstid för att kunna börja skriva på allvar.

– Resultatet blev den här boken. Jag har haft väldigt roligt när jag skrivit, säger hon.

Utöver jobbet som företagsrådgivare är Lotta Holmgren aktiv moderat, med ett förflutet på lång rad olika förtroendeuppdrag, bl a i kommunfullmäktige.

– Boken är inte politisk satir, men det finns sådana ingredienser. Den är skriven med ömsint kärlek och vissa drag är självupplevda.

Idag, torsdag 27 april 18.00–20.00 är det releasemingel för boken på Österåkers bibliotek, och i morgon (28/4) kommer den ut i handeln.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.