Min lokala hjälte

Kommunalråden sågar polisledningen hårt

Kommunalråden i Sollentuna Henrik Thunes (M), Anna-Lena Johansson (L) och Magnus Ramstrand (KD) till hårt angrepp mot polisledningen i Aftonbladet debatt i dag. Bilden är ett montage.
Kommunalråden i Sollentuna Henrik Thunes (M), Anna-Lena Johansson (L) och Magnus Ramstrand (KD) till hårt angrepp mot polisledningen i Aftonbladet debatt i dag. Bilden är ett montage.
Sollentunas kommunalråd går till hårt angrepp mot polisledningen i en debattartikel i dag. Tomma löften om fler poliser och remiss om nerläggning av poliskontoret på Malmvägen får droppen att rinna över.

Polisledningen får sig en rejäl känga i en debattartikel i Aftonbladet i dag. Bakom artikeln står kommunalråden Henrik Thunes (M), Anna-Lena Johansson (L) och Magnus Ramstrand (KD). Till en början skriver de om det de upplever som resursbrist inom polisen och tar upp exempel som händelserna vid Bögs gård i våras där det tog tre dagar innan polisen agerade mot stökiga hantverkare. Ett annat exempel är händelserna i somras med skjutningar där kommunhuset träffades.

”Återigen saknade polisen resurser att stävja den negativa utvecklingen vilket bidrog till ytterligare bilbränder och skadegörelse”, skriver artikelförfattarna.

Kritiken är hård mot polisledningen som i somras skickat en remiss om att det lokala poliskontoret på Malmvägen planeras läggas ner trots, menar debattörerna, att polisledningen pekat på området som utsatt.

”I det svar som lämnats avstyrker vi förslaget. Kontoret måste förbli öppet och i stället utvecklas för att möjliggöra snabbare insatser och ökad trygghet”, skriver kommunalråden och fortsätter peka på brutna löften i form av sju utlovade områdespoliser som inte blir av. Nu begär kommunalråden åtgärder från polisledningens sida.

”Vi kräver att polisledningen skyndsamt tillsätter de sju områdespoliser som Sollentuna blivit lovade samt behåller poliskontoret på Malmvägen. En nedläggning skulle innebära att polisledningen med Dan Eliasson i spetsen återigen kapitulerar för brottsligheten.”