ANNONS

Kommunalrådet: ”Vi kommer behöva flytta fram positionerna”

Henrik Thunes om dödskjutning i Sollentuna
Kommunen erbjuder stöd genom krisgrupper till de som känner ett behov att prata med någon, berättar Henrik Thunes (M).
Den man i 20-årsåldern som sköts vid Sollentuna centrum har avlidit.
– Det är oerhört tragiskt att någon blivit bragt om livet och att det görs på en plats där det kan ha funnits barn som blivit vittnen, säger Henrik Thunes (M).
ANNONS

En man sköts på busstorget i Sollentuna centrum under torsdagen strax efter 14.

Mannen som är i 20-årsåldern har avlidit av skadorna bekräftar polisen vid 19-tiden.

Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, Henrik Thunes (M), säger till Mitt i att det är med sorg han tar emot uppgifterna att en person har mördats vid busstorget mitt på blanka dagen.

– Först går tankarna till anhöriga och nära som har drabbats. Jag förstår det finns en oro bland Sollentunaborna. Kommunen erbjuder stöd genom krisgrupper till de som känner ett behov att prata med någon.

Kyrkan håller öppet

Turebergskyrkan håller öppen under kvällen där krisgrupper finns på plats. Kontakt med rektorer i kommunens skolor har också tagits så att de är beredda att prata med eleverna om det som har hänt.

– Det är oerhört tragiskt att någon blivit bragt om livet och att det görs på en plats där det kan ha funnits barn som blivit vittnen, säger Henrik Thunes.

Vad säger du till de som känner en oro efter det här?

– Jag har full förståelse att man är orolig efter den här händelsen. Vi har haft höga ambitioner i vårt trygghetsarbete och har vidtagit en hel del åtgärder i samarbete med polisen och andra aktörer. Men samhällssituationen blir allt mer oacceptabel och vi kommer behöva flytta fram våra positioner, säger Henrik Thunes.

ANNONS

Mobilt poliskontor på plats

Polisen finns på plats vid busstorget tillsammans med personer från kommunen för att besvara frågor. De vara på plats fram till 23:00 och sedan kommer tillbaka klockan 07:00 i morgon. Polisen har även upprättat ett mobilt poliskontor i området.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.