ANNONS

Nya kommundirektören tar över i Botkyrka

Leif Eriksson kommundirektör BOtkyrka kommun 2019
Leif Eriksson blir ny högsta chef på Botkyrka kommun.
På måndag börjar Botkyrkas nya kommundirektör sin tjänst.
Leif Eriksson har bakgrund både inom kommun och näringsliv.
- Botkyrka utvecklas snabbt. Samtidigt står vi inför stora utmaningar med gamla skolor och omsorgsboenden, säger Ebba Östlin (S) kommunstyrelsens ordförande i ett uttalande på Botkyrka.se.
ANNONS

Botkyrka kommuns högsta tjänsteman Mattias Jansson meddelade i höstas att han slutar efter flera år i tjänsten. På måndag är det dags för hans efterträdare Leif Eriksson att ta vid. Helt färsk i kommunen är han dock inte.

– Han har jobbat som biträdande kommundirektör sedan 7 januari, säger Martin Forsberg som är kommunikatör på Botkyrka kommun.

13 år i Täby

Leif Eriksson kommer närmast från Täby kommun där han jobbat i 13 år, senast som tillförordnad kommundirektör men tidigare också som näringslivschef och ansvarig för planeringsavdelningen. Enligt Botkyrka kommun har han även arbetat på managementkonsultbolaget McKinsey & Company.

– Botkyrka utvecklas snabbt. Samtidigt står vi inför stora utmaningar med gamla skolor och omsorgsboenden. Därför är det skönt att ha Leif på plats som kommer jobba med ordning och reda, att Botkyrkabornas skattemedel ska användas effektivt och att allt hårt arbete ger effekt som Botkyrkaborna kan se och ta på, säger Ebba Östlin (S) kommunstyrelsens ordförande i ett uttalande på Botkyrka.se.

Lön på 1,6 miljoner

Leif Eriksson kommer att ha en lön på 132 000 kronor i månaden, vilket blir en årslön på 1,58 miljoner kronor. Det är i samma nivå som hans företrädare Mattias Jansson som tjänade 133 500 kronor i månaden.

ANNONS