ANNONS

Engström lämnar för toppjobb ”Ett viktigt uppdrag för hela Sverige”

Hillevi Engström lämnar jobbet som kommundirektör i Upplands Väsby.
Hillevi Engström lämnar jobbet som kommundirektör i Upplands Väsby.
Upplands Väsbys kommundirektör Hillevi Engström blir ny nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

– Det är ett viktigt uppdrag för hela Sverige, säger Hillevi Engström.
ANNONS

Vid lunchtid på torsdagen presenterade Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke att Hillevi Engström tar över efter Mona Sahlin som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism. Det innebär också att hon lämnar posten som kommundirektör i Upplands Väsby, en tjänst som hon tillträdde i mars förra året.

– Det var inget lätt beslut att fatta eftersom jag har trivts jättebra i Väsby. Men jag känner att jag har förmågan att bidra i arbetet mot den våldsbejakande extremismen och då är det inte bara en möjlighet utan nästan en skyldighet att dra sitt strå till tacken.

Hillevi Engström betonar att hon inte sökt sig bort från Upplands Väsby och att hon gärna hade jobbat kvar. Även om hon bara arbetat i kommunen i drygt ett år tror hon att hon gjort ett visst avtryck i kommunen.

– Framför allt när det gäller ledning och styrning. Vi jobbar mer i team idag vilket varit framgångsrikt i arbetet med nyanlända. Vi har också gjort förstärkningar inom trygghet och säkerhet där vi nu tillsätter en ny chef, säger Hillevi Engström.

Vad kommer du att sakna mest med jobbet som kommundirektör i Väsby?

– Utan tvekan är det medarbetarna som jag kommer att sakna mest. Jag blev positivt överraskad över vilken kompetens som finns i Väsby idag.

Hillevi Engström har tidigare var moderat minister med ansvar för arbetsmarknad och bistånd och är bosatt i Sollentuna.