ANNONS

Kommundirektören lämnar sitt uppdrag

Efter tio år går Maria Johansson och kommunen skilda vägar.
Efter tio år går Maria Johansson och kommunen skilda vägar.
Kommundirektör Maria Johansson lämnar sitt uppdrag. Efter tre år på posten så söker hon nu nya uppdrag. I väntan på att ett nytt namn rekryteras tar utvecklingschefen över tjänsten.
ANNONS

2015 blev Maria Johansson tillförordnad kommundirektör. En tjänst som hon stannade på i över tre år. Men nu är det alltså dags för nytt namn på den högsta tjänstemannaposten i Upplands-Bro.

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), säger att det inte ligger någon konflikt bakom avgången. Beslutet ska ha varit gemensamt och man har helt enkelt kommit fram till att fortsätta utan ett framtida samarbete.

– Det har alltså inte skett något konkret och hon har inte gjort något tokigt, inget dramatiskt på det sättet. Vi har bara kommit fram till att vi ska skiljas åt.

Innan Maria Johansson blev kommundirektör så hade hade hon sedan 2009 arbetat i kommunen som ekonomichef. Fredrik Kjos anser att Maria har utfört ett gott arbete i Upplands-Bro och tycker att hon under sina tio år som kommunanställd varit lojal och flitig i det hon tagit för sig.

– Rent generellt, när man tar dom här uppdragen, så vet man att det kan komma att förändras på samma sätt som kommunstyrelsen byts ut. Man bygger ju upp en ett förtroende och en bas tillsammans med dom du arbetar med.

I avvaktan på att en nytt namn rekryterats träder Karl Öhlander, Utvecklingschef, in som tillförordnad kommundirektör.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.