Kommundirektören slutar efter knappt 1,5 år

Per Almström
Per Almström.
Per Almström
Per Almström.
Per Almström, Salems kommundirektör, tackar för sig efter knappt ett och ett halvt år i kommunen.
– Vi hade så klart sett framför oss att han var här längre, men är redan i gång med rekryteringen av en tillförordnad chef, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M).

Den 1 januari 2018 slutar Per Almström tjänsten som kommundirektör. Han vänder då tillbaka till Skåne, där han kommer ifrån, för att bli kommundirektör i Staffanstorp. Per Almström slutade på egen begäran.

– Jag har trivts jättebra i Salems kommun. Både med förtroendevalda och tjänstemän. Det är med blandade känslor jag går vidare. Men jag går till något och inte ifrån något. Ibland styr man inte över möjligheter som dyker upp, säger Per Almström.

Per Almström tillträdde i augusti förra året.

Vad tänker du om att det blivit så kort tid i Salem?

– Det idealiska är ju att vara på posten längre tid än 1,5 år. Men det är stor rotation på kommundirektörer och jag tror inte att det blir svårt för Salem att hitta någon ny. Det är en liten välskött kommun med bra ekonomi, säger han.

I ett pressmeddelande från Salems kommun tackar Lennart Kalderén (M) för tiden som varit och önskar lycka till i framtiden.

–Han strategi var att bosätta sig i Stockholm, men det har inte blivit så, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) till Lokaltidningen Mitt i.

Två toppchefer har slutat

Sedan i somras har även socialchefen Christina Häckner slutat, samt barn- och utbildningsförvaltningens chef Marie Truedsson. Enligt Salems kommun gick Christina Häckner som varit anställd av kommunen i många år i pension samt startade konsultverksamhet, medan Marie Truedsson, slutade efter knappt två år och gick vidare till en tjänst som förvaltningschef i Sundbybergs kommun.

”Stekhet arbetsmarknad”

Det är inte bara Salems kommun som sett en hög omsättning på personal inom vissa områden.

– Arbetsmarknaden är just nu stekhet och särskilt gäller det tjänster inom skolförvaltningarna och samhällsbyggnadsförvaltningarna, säger Per Almström.

Han fortsätter:

– Idealet är så klart att ha personer som kan jobba en längre tid för att skapa stabilitet. Men kommunen styr inte själv över detta och vi kan varken hindra andra kommuner från att värva våra medarbetare eller förbjuda anställda att gå vidare. Kommunen jobbar på att vara en attraktiv arbetsgivare. Södertörnskommunerna har också nyligen haft en seminariedag om personalförsörjningen och om hur kommunerna kan bli ännu attraktivare arbetsgivare.