ANNONS

Kommunen ändrar sig: ”Klart vi ska vara med”

Det blir sopplockardagar i Huddinge.

Kommunen har ändrat sig.

Nu vill de vara med i Håll Sverige rent-kampanjen.
ANNONS

”Vi håller rent” är namnet på årets skräpplockarkampanj. Tills för några dagar sedan hade Huddinge kommun bestämt sig för att inte vara med. Sen ångrade de sig.

– Vi visste faktiskt ingenting om detta förrän Mitt i Huddinge uppmärksammade det på sin Facebook-sida, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Nordqvist-Dronjak (M).

Tjänstemännen på samhällsbyggnadsavdelningen(SBA) har en hård arbetsbelastning och hade bestämt sig för att välja bort kampanjen. När det kom till kommunstyrelsens kännedom instruerade de SBA att prioritera om.

– Kampanjen är en bra symbolhandling och förra året deltog ungefär 6 000 Huddingebor. Vi har få aktiviteter i kommunen som engagerar så många, säger Daniel Dronjak.

Han ser bara fördelar med att Huddinge deltar. Det blir renare och Huddingeborna påminns om att ta ansvar för sin närmiljö. Kommunens insats med att dela ut plastsäckar och samla in skräp är förhållandevis liten.

Kampanjen startar i Svealand i slutet av vecka 16. Det går bra att delta som privatperson, och det går också att anmäla sitt engagemang på Håll Sverige rents hemsida. Här kan du se vilka i kommunen som anmält sig hittills.

ANNONS