Välj ditt område
Dags att hugga i.
Dags att hugga i.

Kommunen beordras lämna ut 17 000 handlingar

Nyheter Mycket pappersarbete väntar tjänstemän på Värmdö kommun. 17 000 handlingar ska sekretessprövas och skickas till en privatperson, efter ett beslut i kammarrätten. Det skriver tidningen Journalisten.

Värmdö kommun fick i mars i år en mastig begäran från en privatperson som ville ta del av samtliga allmänna handlingar som inkommit till kommunen mellan i januari 2015 och mars 2016, enligt offentlighetsprincipen.

Men begäran avslogs av kommunen med motiveringen att det skulle vara alltför resurskrävande att tillmötesgå: ”betydande hinder möter att ta fram begärda handlingar eftersom det rör sig om ca 17 000 handlingar”, skrev man i beslutet.

Privatpersonen överklagade till kammarrätten, där han nu får rätt, skriver Journalisten. Rätten slår fast att den stora arbetsinsatsen för kommunen som krävs för att ta fram och sekretesspröva handlingarna inte påverkar skyldigheten att lämna ut dem.

Så då kommunen nu beordras att tillhandahålla personen de 17 000 handlingar, återstår bara för tjänstemännen att hugga i.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Våldsvågen: Fyra personer dödade på en vecka

Nyheter

Polisrazzia mot förening i Rinkeby

Dådet skedde i bostadsområdet mellan Södra Jordbrovägen och Jordbro parklek
Brott

Grannar om mordet i Jordbro: ”Vi hörde skrik”

Nyheter

Älg på visit i Tallkrogen sköts ihjäl

Livsstil

De gick i flickskola på Söder på femtiotalet

Nyheter

Visst blev det dubbla guld för Art Kosol!