Kommunen bygger själv färdigt i Sporthallen

Företagarna Daniel Borg och Gabriella Silva Karlöf: Det är bra att kommunen tänkt om.
Företagarna Daniel Borg och Gabriella Silva Karlöf: Det är bra att kommunen tänkt om.
Vaxholms stad backar från sitt tidigare krav att en framtida hyresgäst ska sköta färdigställandet av gymlokalen i Sporthallen. Nu ska kommunen göra arbetet själv. Samtidigt startar en ny upphandling om vem som ska få driva gymmet.

Vaxholms stad ska själv färdigställa den tomma lokalen högst upp i Sporthallen på Campus Vaxholm. Samtidigt påbörjas en upphandling om vilket företag som ska få sköta den tänkta gymverksamheten i lokalen.

Det har kommunstyrelsen beslutat.

I dag är lokalen som är tänkt för gymverksamhet råyta och en stötesten tidigare var om en kommande hyresgäst eller kommunen skulle stå för färdigställandet.

– Det här är den sista pusselbiten i ett komplett Campus Vaxholm. Under året kommer även den nya inomhusbanan i tennishallen att öppna och Vaxö IP får nytt konstgräs, säger kommunstyrelsens ordförande, Lars Lindgren (M) i ett pressuttalande.

Det här är den sista pusselbiten i ett komplett Campus Vaxholm

Lars Lindgren (M)

Daniel Borg och Gabriella Silva Karlöf driver gymföretaget Fysioplus i Vaxholm. De var tidigt påtänkta som hyresgäster, men backade när kommunen senare fick för sig att de också skulle ansvara för färdigställandet. De är glada att kommunen tänkt om:

– Det väl positivt att man backar bandet och gör som man har sagt från början. Gör de en ny upphandlingsrunda så skickar vi in en ny intresseanmälan, säger Daniel.

– Ja, vi är i behov av en större lokal. Absolut, säger Gabriella.

Kommunens mål är att lokalen ska vara färdigställd under 2018 och upphandlingen av driften, enligt den nya lagen om upphandling av koncessioner (LUK), är tänkt att genomföras under våren.