ANNONS

Kommunen går in i LSS-verksamheten

Kommunen vill höja kvalitén på skötseln av LSS-verksamhet och boende och är nu med och konkurrerar i den nya upphandlingen.
Kommunen vill höja kvalitén på skötseln av LSS-verksamhet och boende och är nu med och konkurrerar i den nya upphandlingen.
Nu kliver kommunen in i LSS-verksamheten för personer med funktionsnedsättning.

– Vi får nu se om vi kan erbjuda mer mot vad de har i dag, säger stadsdelsnämndens ordförande Ewa Larsson (MP).
ANNONS

Skarpnäck är den enda stadsdelen i Stockholms län som inte har kommunal LSS-verksamhet, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Men efter nämndens senaste sammanträde beslutade man att stadsdelen ska gå in med egen regi vid nästa upphandling. Det är den första sedan valet i september 2014.

– Det är väldigt bra om staden är med och konkurrerar om verksamheten. Brukarna ska få den högsta möjliga kvalité. Vi får nu se om vi kan erbjuda mer mot vad de har i dag, säger stadsdelsnämndens ordförande Ewa Larsson (MP).

Anledningen till den nya upphandlingen är att det nuvarande avtalet med Attendo LSS AB som tidigare skött driften av den dagliga LSS-verksamheten samt ansvarar för LSS-bostäder i Skarpnäck, snart löper ut.

Eftersom upphandlingsavtalen är ute på remiss kommer stadsdelen använda sig av de utgångspunkter som finns i kommunfullmäktiges budget vid upphandlingen.

– Det innebär att tydligare krav ställs på kvalitet, bemanning och utbildningsnivå och att bland annat stadens och förvaltningens mål för miljö, jämställdhet, mångfald och hållbarhet ska räknas med vid bedömning om bästa utförare, säger Ewa Larsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.