ANNONS

Kommunen stäms på 146 miljoner av fastighetsbolag

modulhus loviseberg
Modulhus för nyanlända byggdes på Lovisebergsvägen 2017.
Fastighetsbolaget Aura Communities anklagar Huddinge kommun för att ha gynnat ett annat bolag vid upphandlingen av modulbostäder för nyanlända 2017.
Nu stämmer bolaget kommunen på 146 miljoner kronor.
ANNONS

Det var i slutet av 2017 som Huddinge kommun gick ut med en offentlig upphandling om ett kontrakt om att hyra ut modulbostäder i Loviseberg. Aura Communities vann den upphandlingen. Men sedan ändrade kommunen sig och gav kontraktet till ett företag som tidigare hade avtal för modulbostäder på platsen.

Enligt kommunen berodde det på att Aura uppgett att de inte hade möjlighet att teckna försäkring för boendet, skriver Huddingedirekt.

Aura Constructions överklagade beslutet och vann. Kammarrätten slog fast att kommunen brutit mot likabehandlingsprincipen och att Aura på grund av det riskerade att lida skada..

Pågående konflikt

Efter domen som kom i januari 2019, valde kommunen att avbryta upphandlingen.

– Behovet uppstod under flyktingvågen, och sen blev det snabbt mättat. Det här är en process som drog ut väldigt mycket på tiden, säger Roger Himmelsköld, upphandlingschef på Huddinge kommun till Huddingedirekt.

Men Aura driver processen vidare och utökar den tidigare stämningen till att omfatta full kompensation för förmögenhetsskada. Nu stämmer bolaget kommunen på 146 miljoner kronor.

– Vi har försökt att föra en konstruktiv dialog och uppnå en samförståndslösning. Kommunen har avböjt alla förslag till förlikning och heller inte kommit med något moterbjudande, säger Nigel Hurst, CEO för Aura i London, i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.