Kommunen satsar 14 miljoner på Vilundahallen

Vilundahallens isplatta lades redan på 60-talet. Nu har den tjänat ut sin roll.
Vilundahallens isplatta lades redan på 60-talet. Nu har den tjänat ut sin roll.
Nu ska ispisten från 1967 bytas ut i Vilundahallen. Kommunen har beslutat att lägga 14 miljoner kronor på ny is och en ny entré.


– Renoveringen ska sätta igång så fort som möjligt. Målet är att Vilundahallen ska vara färdigställd i höst, säger Maria Röstberg, chef för kultur och fritid på Upplands Väsby kommun.

Tidigare diskuterades en kostnad på cirka tio miljoner kronor, men nu har ytterligare fem miljoner tillkommit. Beslutet togs under kommunstyrelsens sammanträde den 5 mars.

– Summan har blivit högre eftersom vi bygger en ny entré som kostar fem miljoner kronor. Den kommer att innehålla mötesytor och andra funktioner, säger Maria Röstberg.

Hallens isplatta lades redan på 60-talet och har genomgått flera reparationer. 51 år senare har den tjänat ut sin roll. Golvkonstruktionen är så pass skadad att isen påverkas negativt och behöver bytas ut. Väsby Hockey har länge varit drivande för en ny is.

Satsningen görs i samband med kommunens lansering av Väsby som idrottsstad, berättar Maria Röstberg.

– I januari invigdes den nya tälthallen över utomhusrinken. Nu tar vi nästa steg och byter ut isen i den befintliga stora matchhallen, säger hon.