ANNONS

Kommunen får möjlighet att ta betalt för parkering i Väsby

Kommunen har nu möjlighet att införa p-avgifter i hela Upplands Väsby.
Kommunen har nu möjlighet att införa p-avgifter i hela Upplands Väsby.
Kommunfullmäktige röstade igenom beslutet om att kunna ta ut p-avgifter i hela Väsby. Den första avgiftsfria halvtimmen tas bort och långtidsparkeringen kostar 20 kronor var 12:e timme.
ANNONS

Under måndagskvällens kommunfullmäktigemöte röstade Väsbyalliansen (M, C KD, L och VB) tillsammans med V och MP ja till förslaget om att kunna ta ut parkeringsavgifter i hela Väsby tätort.

S och SD motsatte sig förslaget.

– Vi vill komma åt dem som står parkerade gratis i flera dygn och tar upp parkeringsplatser som till exempel besökare kan behöva. På samma sätt som vi tagit ut avgifter på infartsparkeringar för att folk inte ska stå där dygnet runt, sade Roland Storm (VB), ordförande i kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott, till Mitt i när förslaget diskuterades.

Parkering kan komma att kosta i större delar av Väsby

Få parkeringsplatser i Väsby

I ärendet skriver kontoret för samhällsbyggnad att man ”de senaste åren fått ett stort antal synpunkter från medborgare om låg tillgänglighet till parkeringsplatser vid ett flertal kommunala gator och målpunkter som ligger utanför det område där avgift går att tillämpa i dagsläget.”

Enligt statistik från Trafikanalys har fordon registrerade i Upplands Väsby kommun ökat från 16 000 år 2011 till över 18 000 fordon år 2017.

 

ANNONS