ANNONS

Kommunen utreder: Ösbystugans framtid kommer att avgöras i höst

Ösbystugan, ösbybadet, Danderyds konsthall
Tvisten kring det gröna lilla huset vid Ösbysjön på väg att redas ut.
Efter turerna kring det gamla badhuset vid Ösbysjön, den så kallade Ösbystugan, har kommunen nu sammanfattat läget. Vad den ska användas till avgörs först i höst.
ANNONS

Tvisten om Ösbystugan är på väg att klaras upp. Under onsdagen publicerade Danderyds kommun en sammanfattning av vad som har hänt samt tankar om framtiden.

Där skriver kommunen att den gröna stugan var mycket nedgången och behövde renoveras. Denna kostnad uppgick till över 700 000 kronor.

Under utredningen upptäckte kommunen att en av de leverantörer som anlitades inte var en upphandlad sådan.

– Det är naturligtvis inte bra och så får det inte gå till. Kostnaden för den leverantörens andel av arbetet uppgick till 228 792 kr. Jag kommer att se till att vi ser över våra rutiner för att undvika att det händer igen, skriver Johan Harrysson som är bildningsdirektör på Danderyds hemsida.

Konsthall hyr i dag

I dag hyrs Ösbystugan av Danderyds konsthall och har så gjort sedan 2018. Dessförinnan av en privatperson som driver företag i stugan.

Detaljplanen för Ösbystugan står det att området kring Ösbysjön är ett ”område för friluftsbad och därmed samhörigt ändamål”.

– Vi ser nu att denna typ av verksamhet eventuellt inte är förenlig med det som står i detaljplanen för området, skriver Johan Harrysson.

ANNONS

Byggnadsnämnden ser över nyttjande

Nu skickas ärendet till byggnadsnämnden som ska se över vad stugan kan användas till. Och i höst ska kultur- och fritidsnämnden besluta hur stugan ska nyttjas.

– Det jag ändå kan konstatera är att vi idag har en mycket fin och användbar stuga, som kan användas till en mängd olika aktiviteter året runt, skriver Johan Harrysson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.