ANNONS

Kommunen fick rätt – men går back ändå

hotellbygget i Fågelsången. Bild från vecka 41.
Property inventor,
Arkivbild från ett annat hotellbygge i Fågelsången, Vallentuna.
Kommunen vann rättstvisten mot företaget som ville bygga hotell i Fågelsången. Men får bara ersättning på halva rättegångskostnaden och går back 400 000 kronor.
ANNONS

Tingsrätten har nu sagt sitt, Vallentuna kommun ses fortfarande som ägare av fastigheten i Fågelsången i Vallentuna. Men av de 800 000 kronorna som kommunen yrkat på i ersättning får de nu bara hälften.

–Vi är nöjda med att utfallet var till vår fördel. Men på ersättningsbiten är vi ju inte helt nöjda, säger Magnus Sjögren, marknadschef på kommunen.

Motparten i tvisten – Stockholms företagshotell AB – ville bygga hotell i Fågelsången, men betalade inte i tid och kommunen hävde avtalet. Företaget stämde då kommunen och hävdade att de hade rätt till tomten.

Men tingsrätten fastslår nu alltså det hävda köpeavtalet.

Letar möjligheter att överklaga

Företagets döms att betala 400 000 kronor i ersättning för rättegångskostnader. Men för kommunen är målet ändå en förlust då notan för rättegångskostnaderna slutade på 800 000 kronor, och nu ska möjligheten att få mer i ersättning undersökas.

–  Domen är så pass färsk att vi inte har hunnit sätta oss ned och gå igenom den. Men vi ska göra en bedömning kring om vi ska gå vidare med just den ekonomiska biten, säger Magnus Sjögren.

På andra sidan tänker även Stockholms företagshotell se över möjligheterna att överklaga.

– Vi har inte tagit några beslut än. Jag ska prata med vårt juridiska ombud och titta på en lämplig väg att ta det här vidare, säger Joakim Silén, vd för Stockholms företagshotell AB.

ANNONS

Ny köpare – ”Inga problem”

Om domen står fast blir det för kommunen att hitta en ny köpare. Men det ska inte vara några problem enligt Magnus Sjögren.

– Vi är i ett läge när det finns gott om intressenter inom fastighetsverksamheten. Vi får sätta oss ned och se hur vi ska jobba vidare med att hitta nya köpare.

ANNONS