ANNONS

Kommunen bryter mot reglerna – tillåter matcher på Ursviks IP

Ursviks IP ändrade träningstider pga. buller Ursviks IK
Trots för höga bullernivåer kommer kommunen tillåta totalt tolv seniormatcher per år på Ursviks IP för UIK:s dam- och herrlag.
Sveriges bullerregler har förbjudit seniormatcher på Ursviks IP. Men nu väljer kommunen att bryta mot reglerna och ändå tillåta fotbollsspel på planen – något som kan leda till rättsliga processer, rapporterar Sportbladet.
ANNONS

Från och med januari i år har nya regler om riktvärden för buller införts i hela Sverige. Sedan dess har Ursviks IK:s representationslag inte fått spela hemmamatcher på Ursviks IP.

Men nu har Sundbybergs kommun bestämt sig för att förbise de nya reglerna och låter UIK:s dam- och herrlag spela ett begränsat antal hemmamatcher på fotbollsplanen, rapporterar Sportbladet.

– Det är så höga ljudnivåer från seniormatcher så därför bryter vi mot ljudnivåerna i de svenska myndighetsreglerna, säger Johan Storåkers (L) till tidningen.

Kan leda till rättsliga processer

Kommunen kommer, trots för höga bullernivåer, att tillåta totalt tolv seniormatcher per år på Ursviks IP för UIK:s dam- och herrlag.

Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, kallar de nya reglerna för orimliga och är medveten om vad beslutet kan leda till.

– Vi får ha respekt för att det här kan leda till en rättslig process men vi är oroliga för idrotten i Sundbyberg och andra delar av Sverige, säger Johan Storåkers (L) till Sportbladet.

Fotbollsspel jämförs med industribuller

ANNONS