Välj ditt område

Kommunen har stark ekonomi

Nyheter Kommunens årsredovisning visar på ett starkt ekonomiskt resultat och höjda kunskapsnivåer i skolorna. Samtidigt har den upplevda tryggheten minskat.

När kommunens årsredovisning för 2016 presenterades stod det klart att kommunen gjorde ett positivt resultat med ett överskott på 75 miljoner kronor.

– Resultaten är glädjande. En långsiktigt hållbar ekonomi ger goda förutsättningar för Väsbys byggande av bostäder, skolor, förskolor, äldreboenden och annan viktig kommunal service, säger Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Totalt av kommunens tio mål är fem uppfyllda, fyra delvis uppfyllda och ett inte uppfyllt. Bland annat har bostadsbyggandet kommit längre än vad som var det angivna målet med 379 nya bostäder.

Även kunskapsresultatet för Väsbys skolelever har stigit, framförallt för elever i år nio. I jämförelse med Sveriges 290 kommuner har Väsby klättrat till 148 placeringar till plats 95.

Men samtidigt har den upplevda otryggheten ökat under året. En åtgärd som vidtagits under året är ökat samarbete med polis.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Linjen körs från och med 2017 av Waxholmsbolagets egna båtar
Nyheter

Succé för Nordsydlinjen i sommar

Morgonkollen

Rånare greps i Nacka tack vare vittnen

Nyheter

En skadad efter mc-olycka i Grödinge

Nyheter

De äger stans mäktigaste husbil

Nyheter

Just nu: Gasläcka vid Observatorielunden

Kultur

Polisen stoppar Bob Hund-spelning på Plattan