ANNONS

Kommunen varnar för gift – ”några hundar har dött”

Flera hundar ska ha blivit förgiftade, enligt kommunen. Genrebild.
Flera hundar ska ha blivit förgiftade, enligt kommunen. Genrebild.
Tyresö kommun uppmanar hundägare till att vara vaksamma. Flera hundar har blivit förgiftade och några har dött, enligt kommunen som skriver att någon medvetet verkar ha lagt ut förgiftade livsmedel runt om i kommunen.
ANNONS

Tyresö kommun har publicerat ett Facebookinlägg som börjar med ordet ”Varning!”.

Kommunen skriver att flera hundar i Tyresö har blivit förgiftade efter har fått i sig gift via bland annat köttbullar, bröd eller pulver. Det ska ha skett under promenader vid Bansjöslingan, Alléplan, Fornuddsparken, Gudöterassen och Hanviken, enligt kommunen.

Några hundar har dött, uppger kommunen, och flera andra har blivit sjuka.

”Någon verkar medvetet ha lagt ut detta och även skrivit hotbrev om att hundägarna ska plocka upp efter sin hund, eller också lägger hen ut gift”, skriver kommunen i inlägget som publicerades strax efter klockan 15.

Fallen får sällan en lösning

Djurpolisen får titt som tätt in polisanmälningar om förgiftade katter och hundar. Men fallen får sällan en lösning. Det har Lena Jacobsson,  förundersökningsledare vid nationella djurskyddspolisen, nyligen sagt till Mitt i i samband med ett fall i Haninge där två katter insjuknat efter att ha kommit i kontakt med musgift som hittades på kattägarens egna tomt. 

– Varje år poppar det upp dessa fall där djur förgiftats. Naturligtvis är det någon som lagt giftet på tomten, och man vill ju tro att det faktiskt lagts ut mot råttor. Men det är ju omöjligt för oss att ha någon uppfattning om huruvida det var avsett att förgifta katter och hundar, säger Lena Jacobsson.

ANNONS

Lika svårt är det för polisen att gå till botten med påstådd giftpreparerad köttfärs i till exempel hundrastgårdar, som också polisanmäls då och då i landet.

– Vi har aldrig fått in något preparerat material och har därför aldrig kunnat undersöka det,  säger Lena Jacobsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.