Kommunen säljer villatomt i Stocksund

Hanna Bocander, företagsmässa, Mörby centrum
"Det är inte ett strategiskt ägande för kommunen att behålla den tomten." säger kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander (M).
Tomten som stått obebyggd nära Svanholmsparken ska nu säljas. Danderyd kommun, som senaste två åren gått med underskott, hoppas på att få bra betalt.
– Det måste vara en av de finaste platserna i kommunen och hela stockholmsområdet, säger Hanna Bocander (M).

Den obebyggda villatomten vid vattnet i Stocksund nära Svanholmsparken ska säljas.

Det beslutade kommunen vid ett fullmäktigesammanträde den 10 juni.

– Det är inte ett strategiskt ägande för kommunen att behålla den tomten. Det är en planlagd villatomt, och det har funnits planer på att sälja den länge. Så jag tycker att det är en ganska okontroversiell försäljning, säger Hanna Bocander (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Intäkter för kommunen

Tomten som ligger vid korsningen Långängsvägen/Svanholmsvägen är planlagd för en villa, och för liten för att kommunen ska kunna bygga ett boende eller en förskola, säger Hanna Bocander (M).

Danderyd har de senaste två åren gått med underskott, och försäljningen av tomten är ett sätt för kommunen att få in pengar. Hur mycket det kan bli är ännu inte klart.

– Jag har inte sett någon värdering ännu, men det måste vara en av de finaste platserna i kommunen och hela stockholmsområdet, så jag hoppas att vi får bra betalt, säger Hanna Bocander (M).

Centerpartiet reserverade sig mot beslutet. Bland annat med motivering att Danderyd går miste om ett vackert grönområde.