ANNONS

Kommunen ordnar workshop om att söka sommarjobb

Sommarjobb Lidingö
Lidingö stad byter riktning kring hur de sköter sommarjobben.
Inför sommaren bjuder Lidingö stad in ungdomar till workshops för att uppmuntra de att söka sommarjobb själva. 
ANNONS

Precis som många andra städer erbjöd tidigare Lidingö stad ungdomar att söka sommarjobb via kommunen, men i år testar de något annat.

Den här gången erbjuds ungdomarna att gå på workshops i hur man söker sommarjobb på hela arbetsmarknaden, med tips och idéer för hur man skriver ansökan och vad man ska tänka på inför intervjun.

– Vi vill stärka och förbereda ungdomarna så att de själva lyckas hitta sommarjobb på en bredare arbetsmarknad. Att på egen hand ha tagit initiativ och lyckats få en anställning stärker självförtroendet. Jag tror att det på sikt är en framgångsrik väg att gå, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden, i ett pressmeddelande.

Workshopen hålls vid två tillfällen i Lidingö stadshus, tisdag den 3 mars och onsdag den 11 mars. Tillfällena börjar med en föreläsning av rekryteringskonsulten Christoffer Toll.

Under workshopen får ungdomarna möjlighet att bolla sina idéer kring sin ansökan med medarbetare från Lidingö stads arbetsmarknadsenhet och fritidsgårdar.

Erbjudandet gäller ungdomar i åldern 15-17.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.