Kommunens hemsida – bättre än Stockholms stad

Genrebild.
Genrebild.
Tyresö kommuns webbplats är bättre än Stockholms stads. En ny undersökning visar att Tyresöbor får enkel och relevant information på webbplatsen.

Tyresö kommuns webbplats rankas högt i en granskning av 240 kommuner i hela Sverige. Granskningen genomförs årligen av Sverige Kommuner och Landsting (SKL) och belyser vilken vilken information som finns tillgänglig på kommunens hemsida. Målet är att ta reda på om informationen på webbplatsen är relevant och enkel att förstå utifrån medborgarens perspektiv.

Samtliga kommuner svarade på 256 frågor om innehåll, tillgänglighet och kvalitet. Tyresö kommun fick en hög placering då 88 procent av frågorna som ställdes fick maxpoäng. Stockholm fick 79 procent och Hammarö kommun i Värmlands län rankades högst med 98 procent.

Kommunikationschefen Charlotta Janson Josephsson skriver på kommuns hemsida att de kommer ta lärdom av undersökningen inför lanseringen av den nya webbplatsen till våren.

– Det är glädjande att vi fortfarande ligger högt på listan, förra året låg vi på 87 procent. Undersökningen är ett utmärkt verktyg för oss att få en kvalitetsgranskning på webbplatsen. Nu tar vi med oss frågorna i arbetet med kommunens nya webbplats som lanseras till våren, säger Tyresö kommuns kommunikationschef Charlotta Janson Josephsson.

Exempel på frågor där det visade sig att det saknades information var: ”finns det möjlighet att elektroniskt fylla i och ansöka om serveringstillstånd direkt på webben”, ”finns det information på engelska riktat till företagare” och ”kommunens webbplats har information på teckenspråk”.