Kommunens villa på Blocket

Villan på Bollstanäsvägen ska hyras ut och Sollentuna kommun har valt en udda, och billigare metod för att ragga hyresgäster – de la ut en annons på Blocket.
Villan på Bollstanäsvägen ska hyras ut och Sollentuna kommun har valt en udda, och billigare metod för att ragga hyresgäster – de la ut en annons på Blocket.
Bland annonser för barnvagnar och begagnade kläder dök för några veckor sedan ett lite mer oväntat objekt upp på Blocket – en villa som ägs av kommunen.

– Blocket är praktiskt och billigare än en mäklare, säger Martin Lindfors på kommunen.

Många privatpersoner använder internet och annonseringstjänster i stället för mäklare när de ska hyra ut och sälja sina bostäder. Nu verkar Sollentuna kommun ha hakat på trenden och letar hyresgäster på köp- och säljsajten Blocket.

Villan som utannonseras är tänkt att husera en mindre kommersiell verksamhet. Huset beskrevs som gammalt och i behov av renovering, men många intressenter nappade ändå på annonsen som kommunen lagt ut. Allt från hunddagis till bilföretag har visat intresse.

Att kommunen raggar hyresgäster på webben hör inte till vanligheterna, enligt Martin Lindfors på trafik- och fastighetskontoret som ansvarar för fastigheten.

– Jag tror inte det är särkilt vanligt och kommunen äger ju inte heller särskilt många lediga objekt som kan annonseras på det här sättet, säger han.

Den här gången passade det bättre att använda internet. Villan är liten, sliten och det fanns inget stort kommersiellt intresse för den.

– Blocket når ut till väldigt många människor och det är mycket billigare än att anlita någon utomstående som sköter uthyrningen, säger Martin Lindfors.

Villan som ligger på Bollstanäsvägen byggdes på 1920-talet och har tidigare varit privatbostad. Att hyra ut till privatpersoner är en tillfällig lösning medan kommunen tänker över vad som ska hända med villan.

Det är ännu inte bestämt vem som ska få hyra huset och vad det ska bli för verksamhet i lokalerna. Då huset ligger avskilt och är i behov av renovering så är det inte alla typer av verksamheter som lämpar sig.

Villan kommer inte att hyras ut som en bostad utan det är bara kommersiell verksamhet som gäller.

Om kommunen kommer att använda sig av Blocket för att hyra ut lokaler även i framtiden återstår att se.

– Det är ju i alla fall bättre än att lokaler står tomma och inte utnyttjas, säger Martin Lindfors.

Blocket når ut till väldigt många och det är mycket billigare.Martin Lindfors på trafik- och fastighetskontoret